Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Miniatúrna cestovná gitara znie ako dvakrát väčšia akustická gitara

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Či už ste skúsený hráč alebo len potrebujete pravidelné cvičenie, vziať si so sebou na cesty svoju akustickú gitaru v plnej veľkosti nie je vždy jednoduché. Nahradiť by ju však mohla cestovná elektroakustická gitara s názvom Minicorda, ktorá je dostatočne malá na to, aby sa dala vložiť do kufra, no zároveň sľubuje plnohodnotný zvuk.

Akustické gitary bývajú už aj dosť prenosné, no stále môžu byť trochu objemným spoločníkom na cesty, keď ich potrebujete preniesť vo verejnej doprave alebo si ich chce zobrať so sebou na dovolenku. Existuje už viacero riešení, ktoré kombinujú hrateľnosť a prenosnosť, ako sú napríklad skladacie modulárne gitary Slite či Mercury.

Nový prírastok Minicorda sa môže pochváliť patentovaným dutým krkom, ktorý robí túto o niečo viac ako 48 centimetrov dlhú gitaru rezonujúcu podobne ako väčšia akustická gitara. Je pritom navrhnutá ako jednodielna gitara, na ktorú sa dá hrať priamo z prenosnej tašky. Je dostatočne malá na to, aby sa zmestila aj do batohu alebo cestovného kufra.

Kompaktná cestovná gitara Minicorda.

Po zmene niekoľkých 3D vytlačených prototypov vývojári nakoniec prišli s finálnym produktom, ktorý je vyrobený z ABS polymérov na hliníkovom ráme. Cestovná gitara Minicorda je vyrobená tak, aby s malou pomocou znela ako akustická gitara s nylonovými strunami bežnej veľkosti.

Ak sa na ňu hrá samostatne, neprodukuje veľa zvuku, takže sa dobre hodí na tiché cvičenie v rušnej domácnosti. Cestovná gitara s 12 pražcami však obsahuje mikrofón a predzosilňovač Fishman Sonitone a mono výstupný konektor, takže sa dá pripojiť k prenosnému zosilňovaču alebo k notebooku či tabletu cez rozhranie tretej strany. Ovládanie hlasitosti a tónov je tiež integrované.

Kompaktná cestovná gitara Minicorda.

Nie je potrebné kupovať špeciálne struny alebo sa obávať zvláštneho rozladeného zážitku z hrania, pretože táto mini gitara je naladená na EADGBE pomocou bežných nylonových strún (hoci spodná E struna je v skutočnosti o niečo hrubšia ako štandardná). Ladiace hlavy sa nastavujú imbusovým kľúčom.

Kompaktná cestovná gitara Minicorda sa už predáva za 270 dolárov. K dispozícii je vo verziách pre pravákov alebo ľavákov.