Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktný laserový projektor Wemax Go Pro vytvorí prenosné kino

Kompaktný laserový projektor Wemax Go Pro vytvorí prenosné kino
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak chcete hrať hry na veľkej obrazovke alebo sledovať filmové trháky, no televízor v obývačke je už obsadený, môže prísť vhod prenosný projektor. Nový laserový projektor Wemax Go Pro dokáže premietnuť obsah v rozlíšení Full HD na plochu s uhlopriečkou až 120 palcov (3,04 metra), pričom je údajne jasnejší ako podobné projektory na báze LED a je dodávaný aj so vstavanými reproduktormi.

Mimoriadne kompaktný laserový projektor Wemax Go Pro z dielne startup spoločnosti Ampula má rozmery 219 x 117 x 25 milimetrov a v batohu tak zaberie približne rovnaké miesto ako román v pevnej väzbe. Váži pritom len 0,78 kilogramu, čo znamená, že nebude príliš náročné si ho zobrať na hranie sa na veľkej obrazovke u priateľov, pozeranie filmov počas kempovania alebo na mobilnú prezentáciu v práci.

Prenosný laserový projektor Wemax Go Pro.

Tento DLP projektor s rozlíšení Full HD (1 920 x 1 080 pixelov) dokáže premietať obraz na stenu alebo obrazovku s uhlopriečkou až 120 palcov (3,04 metra) s pomerom premietania 1,2 : 1. Môže sa pritom pochváliť svetelným zdrojom Advanced Laser Phosphor Display so životnosťou až 25 000 hodín, podporou až 102 percent farebnej škály Rec.709 a jasom 600 ANSI lúmenov.

Spoločnosť Ampula tvrdí, že zdroj laserového svetla by mal byť vhodný aj na denné sledovanie bez toho, aby ste museli zaťahovať závesy, aj keď pravdepodobne budete k tomu potrebovať obrazovku s potlačením okolitého svetla (ALR), ako je napríklad 50-palcové plátno Wemax dostupné ako súčasť startup kampane.

Prenosný laserový projektor Wemax Go Pro.

Automatické zaostrovanie a štvorbodová korekcia lichobežníkového skreslenia umožňujú flexibilitu umiestnenia a zariadenie sa dokáže automaticky zarovnať s veľkosťou projekčnej obrazovky a zmeniť veľkosť obrazovej plochy, aby obchádzalo prekážky. Dodáva sa s 2 GB operačnej pamäte RAM a 16 GB interného úložiska. K dispozícii je bezdrôtová technológia Bluetooth 5.0, ako aj dvojpásmové Wi-Fi pre pohodlné premietanie bez káblov. Samozrejme nechýba ani možnosť pripojiť zdroj médií alebo hernú kontrolu prostredníctvom portov HDMI alebo USB-C.

Jednotka beží na operačnej platforme SmartOS, ktorá vyzerá pomerne jednoducho, ale údajne umožňuje prístup k známym aplikáciám, ako sú Netflix, HBO, Disney Plus a Hulu. Je tu aj podpora pre zrkadlenie obrazovky z mobilného zariadenia s operačným systémom Android alebo iOS. Projektor obsahuje aj dva 2-wattové reproduktory pre multimediálny zážitok typu všetko v jednom . Batéria s kapacitou 3 485 mAh by mala vydržať až 45 minút prevádzky na jedno nabitie, no s 20 000 mAh powerbankou by sa výdrž mohla predĺžiť až do štyroch hodín.

Prenosný laserový projektor Wemax Go Pro.

Prenosný laserový projektor Wemax Go Pro sa dá získať prostredníctvom podporu startup kampane na portáli Indiegogo od 599 dolárov (približne 529 EUR), čo predstavuje 50 percent z očakávanej maloobchodnej ceny. Ak všetko pôjde podľa plánu, doprava by sa mala začať v apríli 2022. 50-palcové ALR plátno je ponúkané za 199 dolárov.

Ešte menší, no menej výkonný model Wemax Go je k dispozícii za 299 dolárov. Stále obsahuje zdroj laserového svetla, ale dosahuje rozlíšenie 960 x 540 pixelov a má jas len 300 ANSI lúmenov. Jednotka nemá vstavanú batériu a má jeden 0,8-W reproduktor, pričom ponúka len manuálne zaostrovanie a automatickú vertikálnu korekciu lichobežníkového skreslenia. Dodávka tohto modelu sa podľa odhadov začne vo februári 2022.

Prenosný laserový projektor Wemax Go a Go Pro.