Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

V IT oblasti netreba zabúdať na prepojenie vzdelania s praxou

V IT oblasti netreba zabúdať na prepojenie vzdelania s praxou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Získať praktické skúsenosti a potrebnú prax je pre mnohých absolventov takmer nemožné. Technologické firmy zasa narážajú na nedostatok kvalifikovaných ľudí s IT zručnosťami. Túto medzeru sa už niekoľko rokov snaží vypĺňať nezisková organizácia IT v kurze. Najnovšie získala podporu veľmi silného partnera pre vzdelávanie a uplatnenie absolventov vzdelávacích programov, v podobe najväčšej technologickej spoločnosti T-Systems Slovakia, pôsobiacej na východnom Slovensku.

Základ, na ktorom naša súčasná spoločnosť rastie sú vzdelaní ľudia. Dôležitým faktorom je aj ich uplatnenie v praxi a zapojenie do pracovného života. T-Systems Slovakia, ako jeden z najväčších zamestnávateľov v IT na Slovensku, má bohaté skúsenosti a vďaka nim je silným partnerom v oblasti vzdelávania a osvety v IT sektore.

Len nedávno sa T-Systems Slovakia stal súčasťou Digitálnej koalície, ktorá sa snaží v spoločnosti šíriť digitálne zručnosti, aby každý bol produktívny a zamestnaný. Za krátky čas má T-Systems Slovakia aj prvé úspechy. V rámci Digitálnej koalície spoločnosť pripravila študijné programy zamerané na IT projektové riadenie – na troch fakultách sa do nich prihlásilo 78 študentov.

“Motivovať ľudí ostať v regióne a ukázať im možnosti, ktoré tu nájdu je jednou z našich priorít. Vzdelávacie programy neziskovej organizácie IT v kurze sú pre východniarov jednou z alternatív naučiť sa niečo relevantné pre dnešný trh práce, nakopnúť sa a čeliť novým výzvam. Tešíme sa, že potrebnú prax nadobudnú práve u nás a tí najšikovnejší z nich sa stanú našimi kolegami”, Juraj Girman, viceprezident pre divíziu Telekom IT, T-Systems Slovakia.

Novým členom Digitálnej koalície sa v uplynulých týždňoch stala aj organizácia IT v kurze, ktorá okrem tohto členstva získala pre svoje vzdelávacie programy silného partnera v mene spoločnosti T-Systems Slovakia. Obe strany podpísali memorandum o vzájomnej spolupráci a rozvoji IT na Slovensku. Zaviazali sa spoločne podporovať vzdelávanie v IT oblasti a uplatnenie absolventov do praxe.

V IT oblasti netreba zabúdať na prepojenie vzdelania s praxou

„V súčasnej dobe, kedy v IT chýbajú kvalifikovaní zamestnanci, je prepojenie štúdia s praxou to najdôležitejšie. Preto sme radi, že sa nám podarilo podpísať memorandum o spolupráci so spoločnosťou T-Systems Slovakia a umožniť tak našim absolventom vzdelávacích programov absolvovať pracovnú stáž “ hovorí Tomáš Božik, riaditeľ IT v kurze.

Prvým spoločným krokom a napĺňaním memoranda je otvorenie vzdelávacieho programu Junior Java Developer, ktorý sa začne 9. 4. 2018. Vzdelávací program je určený nielen pre všetkých ľudí žijúcich na východe našej krajiny, ale najmä pre všetkých, ktorí sa neboja výziev, záleží im na ich budúcnosti a chcú pracovať v oblasti IT.

Obe strany si veľmi dobre uvedomujú, že problémom nie je vzdelanie získať, ale prepojiť ho s praxou. Preto všetci absolventi po úspešnom ukončení vzdelávacieho programu získajú možnosť stáže v najväčšej technologickej firme T-Systems Slovakia v Košiciach. Absolventi, ktorí po stáži zostanú pracovať v spoločnosti, budú mať v plnej výške preplatené školné. Záujemcovia o vzdelávací program sa môžu prihlásiť on-line na www.itvkurze.sk.

(Zdroj: Tlačová správa IT v kurze)