Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Travel Sax 2 umožní hudobníkom cvičiť bez toho, aby rušili okolie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď sa Ramon Mañas presťahoval zo Španielska do nemeckého Berlína, aby študoval hudbu, začal sa učiť hre na saxofón. Ale keďže je saxofón hlasný nástroj, nemohol cvičiť, kedy a kde sa mu páčilo. To ho pred dvoma rokmi doviedlo k vývoju malého a ľahkého modelu Travel Sax, na ktorý sa dalo hrať v tichosti. Teraz jeho spoločnosť Odisei Music uviedla na trh nový model Travel Sax 2.

Pôvodný model Travel Sax bol označený ako takzvaný najmenší elektronický saxofón na svete. Mal známe rozloženie kláves pre ostrieľaných hudobníkov a išlo o ľahký praktický hudobný nástroj vhodný a prenášanie v batohu. Rovnako bol aj pohodlný vzdelávací nástroj pre tých, ktorí sú vo svete hrania na saxofón noví. A možno najlepšie zo všetkého, dalo sa na neho hrať bez toho, aby niekoho rušil.

Tento zaujímavý hudobný nástroj bol teraz prepracovaný a vylepšený. Druhú generáciu tak namiesto zapojenia slúchadiel do spárovaného smartfónu, na ktorom je spustená sprievodná aplikácia, teraz umožní zapojenie slúchadiel priamo do nástroja Travel Sax 2 pre tiché precvičovanie hrania s nulovou latenciou. Novinka prichádza aj s interným reproduktorom a zabudovaným syntetizátorom s viac ako 70-timi dostupnými zvukmi.

Elektronický saxofón Travel Sax 2.

Elektronický saxofón Travel Sax 2 je o niečo dlhší ako jeho predchodca a na dĺžku meria 23 centimetrov namiesto 22 centimetrov. Váži 450 gramov oproti 330-tim gramov, no stále ide o ľahkú a malú verziu v porovnaní s veľkým bežným saxofónom. Model Travel Sax 2 bol vyrobený tak, aby bol odolný aj vďaka novému mechanizmu kláves z nehrdzavejúcej ocele. Klávesy sa dajú navyše teraz vymeniť, ak sú poškodené alebo opotrebované.

Na tele je možné nastaviť prúdenie vzduchu a je tu aj odtok slín, ktorý pomáha predchádzať ich hromadeniu. Integrovaná batéria s kapacitou 1 200 mAh by mala na jedno nabitie vydržať až osem hodín nepretržitého hrania. Travel Sax 2 možno tiež použiť ako MIDI kontrolér a je kompatibilný s hudobnými softvérmi, ako sú napríklad Ableton Live, Logic Pro X, Pro Tools a Reaper.

Elektronický saxofón Travel Sax 2.

Okrem prevedenia v čiernej farbe sa dá zvoliť farba tela a kláves z až deviatich možností. K dispozícii je tiež voliteľné príslušenstvo, ako napríklad špeciálny náustok pre lepšiu kontrolu prúdenia vzduchu a predĺženia krku, ktoré poskytnú vzdialenosť medzi hráčom a hudobným nástrojom.

Vylepšená bola aj sprievodná aplikácia a okrem správy zvukov, ukladania obľúbených položiek, vyberania rôznych efektov a vyladenia parametrov budú môcť používatelia nastavovať aj pripomienky k cvičeniu, upravovať prstence, či sa môžu ponoriť do štatistík jednotlivých cvičení a podobne.

Nový elektronický saxofón Travel Sax 2 je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať od sumy 455 EUR. Ak pôjde všetko podľa plánov, preprava prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v marci 2022.

Elektronický saxofón Travel Sax 2.