Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony zlepšuje potláčanie hluku vo vlajkových slúchadlách WH-1000XM5

Sony zlepšuje potláčanie hluku vo vlajkových slúchadlách WH-1000XM5
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská spoločnosť Sony osviežila svoj rad vlajkových bezdrôtových slúchadiel s potláčaním okolitého hluku a predstavila nový model s niekoľkými technologickými vylepšeniami, ktoré údajne v niekoľkých ohľadoch zlepšia zvukový zážitok. Model WH-1000XM5 je vybavený dodatočným výkonom spracovania a prepracovaným meničom, ktorý lepšie potláča okolitý hluk a poskytuje prvotriedny zvuk, spolu s niektorými inteligentnými funkciami.

Modelový rad bezdrôtových slúchadiel WH-1000X od spoločnosti Sony je skonštruovaný tak, aby konkuroval prémiovým možnostiam potlačenia hluku od spoločností ako je napríklad Bose. V najnovšom modeli vývojári upustili od 40 mm meničov, ktoré boli súčasťou posledných modelov, a nahradili ich 30 mm meničmi s mäkším okrajom, čo podľa nich zvyšuje schopnosť potláčať okolitý hluk.

Táto technológia pracuje s minimálne ôsmimi mikrofónmi a dvoma procesormi, namiesto jedného, ktorý bol použitý v predchádzajúcom modeli, aby sa eliminoval okolitý hluk a automaticky sa upravil na základe prostredia. Táto funkcia s názvom Adaptive Sound Control by mala znamenať, že rozpozná, kedy je používateľ v práci, a zvýši potlačenie okolitého hluku, alebo že vie, že ide po ulici, a v záujme bezpečnosti prepúšťa zvuky okolitej premávky.

Bezdrôtové slúchadlá Sony WH-1000XM5.

Výrobca uvádza výdrž batérie až na 30 hodín a tvrdí, že nabíjanie je dostatočne efektívne, aby zabezpečilo tri hodiny prehrávania už po troch minútach nabíjania cez port USB. Pri bezdrôtových zvukových zariadeniach sa čoraz častejšie stretávame so schopnosťou spárovať sa s dvoma zariadeniami naraz a najnovšie zariadenia od spoločnosti Sony túto možnosť poskytujú a umožňujú tak používateľom prepínať medzi zariadeniami jednoduchým stlačením tlačidla.

Nechýba ani kompatibilita s hlasovými službami Asistent Google a Amazon Alexa, pričom hlasové ovládanie a telefonovanie uľahčujú štyri mikrofóny s formovaním lúča a algoritmus umelej inteligencie, ktorý by mal lepšie zohľadniť vietor a iný hluk v pozadí. Slúchadlá sa dodávajú aj so skladacím prenosným puzdrom pre ich jednoduchšiu prepravu, keď sa nepoužívajú.

Nové bezdrôtové slúchadlá Sony WH-1000XM5 majú cenu 419 EUR a budú dostupné od konca mája.

Bezdrôtové slúchadlá Sony WH-1000XM5.