Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Čelová lampa Multi-Beam kombinuje svetelný oblúk s reflektorom

Čelová lampa Multi-Beam kombinuje svetelný oblúk s reflektorom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina čelových lámp obsahuje len svetelnú jednotku uprostred, ktorú možno v niektorých prípadoch nastaviť na režimy širokého a bodového svetla. Nová čelová lampa Multi-Beam je odlišná v tom, že je vybavená stredovým reflektorom aj širokým svetelným oblúkom LED diód.

Čelová lampa Multi-Beam, ktorú navrhla americká startup spoločnosť Optimal Ventures, má podobu čelenky s integrovaným pásom LED diód, ktoré prechádzajú z jednej strany čela používateľa na druhú. Toto usporiadanie vytvára až 210-stupňový horizontálny oblúk osvetlenia pred nositeľom. Vpredu pod LED diódami zariadenie pridáva ešte reflektor. Toto usporiadanie umožňuje používateľom vybrať si medzi širším, ale kratším osvetlením LED pásu alebo ostrejším lúčom reflektora s oveľa dlhším osvetlením. Oba svetelné režimy sa môžu používať aj spoločne.

V skutočnosti si používatelia môžu stlačením tlačidla na zariadení vybrať medzi šiestimi režimami výkonu. Patria medzi ne Vysoký (len pás), Nízky (len pás), Pulzný (len pás), Červené svetlo (len pás), Multi Beam (pás aj reflektor) a Focus Beam (len reflektor). Ako bonus možno reflektor nakloniť o 15 stupňov nadol, aby lepšie osvetľoval úlohy vykonávané rukami.

Čelová lampa Multi-Beam.

Multi-Beam sa ponúka v dvoch modeloch. Lepšia verzia Pro s hmotnosťou 198 gramov vydáva kombinovaný výkon až 1 000 lúmenov z LED pásu a 500 lúmenov z reflektora, ktorý má deklarovanú vzdialenosť svietenia až 91 metrov. Napájanie zabezpečuje vzadu umiestnená lítium-iónová batéria s kapacitou 3 400 mAh, ktorá údajne vydrží v prevádzke až 28 hodín na jedno nabitie pri najnižšom výkone.

Menej výkonný model Activ s hmotnosťou 142 gramov má LED pás so svietivosťou 520 lúmenov a reflektor so svietivosťou 380 lúmenov, spolu s 1 800-mAh batériou, ktorá ponúka 22 hodín prevádzky na jedno nabitie. Tento model aj model Pro odolajú postriekaniu prúdom vody z akéhokoľvek smeru.

Čelová lampa Multi-Beam.

V prípade záujmu sa čelová lampa Multi-Beam dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter. Modely Pro aj Active sú ponúkané rovnako za 60 dolárov. Ich plánované maloobchodné ceny boli stanovené na 90, respektíve 80 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať a auguste.