Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Flexibilné otvorené alebo uzavreté úplne bezdrôtové slúchadlá do uší JBL

Flexibilné otvorené alebo uzavreté úplne bezdrôtové slúchadlá do uší JBL
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V roku 2016 predstavila britská audio značka Rock Jaw zaujímavé slúchadlá, ktoré ponúkali poslucháčom možnosť výberu uzavretého alebo otvoreného zvukového zážitku z tých istých slúchadiel cez uši. Teraz spoločnosť JBL robí niečo podobné s úplne bezdrôtovými slúchadlami do uší Tune Flex.

Slúchadlá s otvorenou konštrukciou umožňujú, aby okolo meničov prúdilo viac vzduchu, čím sa dosiahne prirodzenejšie a priestrannejšie podanie zvuku. Nie sú však veľmi vhodné na používanie v preplnenom vlaku, pretože zvuk uniká von, čo môže ostatným liezť na nervy. Uzavreté slúchadlá tento únik z veľkej časti zastavia, najmä ak sa použije technológia potlačenia hluku, no poslucháči môžu v dôsledku toho prísť o širokú scénu a otvorený pocit.

Úplne bezdrôtové slúchadlá JBL Tune Flex.

Prevažná väčšina doteraz vydaných úplne bezdrôtových slúchadiel do uší izolovala používateľov od vonkajšieho sveta a umožnila im počúvať uzavretú hudbu. Teraz značka JBL ponúka milovníkom mobilnej hudby možnosť voľby dva v jednom uvedením modelu Tune Flex.

Slúchadlá sa dodávajú so súpravami otvorených a uzavretých špičiek do uší. Otvorený štýl počúvania by mohol byť užitočný pri zhone v dopravnej špičke, rozhovore s priateľmi, čakaní na hlásenia v miestnom dopravnom uzle alebo len pre prirodzenejší pocit z prehrávania v tichej miestnosti. Uzavreté koncovky pomáhajú vypnúť rušivé vplyvy z okolia, aby sa používateľ mohol sústrediť na hudbu, a zároveň zabraňujú úniku zvuku.

Úplne bezdrôtové slúchadlá JBL Tune Flex.

Tak či onak, zvukový výkon možno ďalej prispôsobiť prostredníctvom funkcie Sound Fit v sprievodnej mobilnej aplikácii slúchadiel. Spoločnosť JBL tiež spomína šesť režimov ANC (Active Noise Cancellation – aktívne potláčanie hluku) s duálnymi mikrofónmi a funkciu Smart Ambient pre otvorené aj zatvorené počúvanie, hoci nevysvetľuje, ako presne to bude fungovať pri použití otvorených koncoviek.

Úplne bezdrôtové slúchadlá JBL Tune Flex.

Slúchadlá Tune Flex sú vybavené krytím IPX4, takže by mali vydržať aj pot alebo lejak. Technológia Pure Bass Sound pumpuje hlboké basy, zatiaľ čo štyri mikrofóny sú pripravené na prijímanie hovorov alebo zadávanie príkazov digitálnemu Asistentovi Google. Každé slúchadlo by malo vydržať až 8 hodín používania na jedno nabitie s vypnutou technológiou ANC, pričom ďalších 24 hodín je k dispozícii prostredníctvom dodávaného nabíjacieho puzdra.

Úplne bezdrôtové slúchadlá JBL Tune Flex sa v Európe začnú predávať budúci mesiac za 99,99 EUR.

Úplne bezdrôtové slúchadlá JBL Tune Flex.