Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google už čoskoro spustí verejné testovanie nových AR okuliarov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sedem rokov po tom, čo pre okuliare Google Glass zaznel umieračik, sa technologický gigant opäť vracia k rozšírenej realite, aby vyrobil ďalšie inteligentné okuliare. Spoločnosť sľubuje, že „je ešte skoro a chceme to urobiť správne, takže na to ideme pomaly“, a teraz pripravuje svoj nový prototyp okuliarov pre zobrazovanie rozšírenej reality na verejné testovanie, aby zistila ich reálny potenciál.

Spoločnosť Google v skutočnosti vyvíja túto novú sadu AR okuliarov už nejaký čas a ešte v máji ponúkla pohľad na ich doterajší vývoj. Vo videu, ktoré spoločnosť zdieľala, sa ukázalo, že okuliare sa používajú na preklad hlasu na text v reálnom čase a premietajú ho pred používateľa, čím mu pomáhajú porozumieť reči v iných jazykoch.

Rozsah pôsobnosti nových okuliarov AR však môže byť oveľa širší. Spoločnosť Google tvrdí, že testovanie okuliarov v laboratórnych podmienkach má svoje hranice a že na to, aby mohla ponúknuť funkcie, ako je navigácia pomocou rozšírenej reality, potrebuje zohľadniť faktory reálneho sveta, ako je počasie a doprava.

Spoločnosť Google začne budúci mesiac verejne testovať svoje nové okuliare pre zobrazovanie rozšírenej reality.

Tento krok tiež pomôže spoločnosti Google pochopiť, ako by sa vyvíjané inteligentné okuliare mohli používať v reálnom svete. Okuliare budú vybavené displejmi v šošovkách, mikrofónmi a kamerami, ale spoločnosť zdôrazňuje, že nebudú slúžiť na zhromažďovanie fotografií a videí. Tento zabudovaný hardvér sa bude používať skôr na také veci, ako je napríklad preklad jedálneho lístka alebo ponuka navigácie do blízkej kaviarne.

Na začiatku bude tieto okuliare verejne testovať niekoľko zamestnancov spoločnosti Google a vybraných testerov, pričom testovací program sa začne budúci mesiac.

Spoločnosť Google už predtým demonštrovala potenciál svojich AR okuliarov na prevod hlasu na text.