Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slúchadlá LG T90 sledujú pohyby hlavy pre lepší priestorový zvuk

Slúchadlá LG T90 sledujú pohyby hlavy pre lepší priestorový zvuk
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG oznámila najnovšie úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Tone Free, vrátane vlajkového modelu, ktorý kombinuje aktívne potláčanie hluku s priestorovým zvukom s technológiou sledovania hlavy pre pohlcujúci zážitok z mobilného počúvania.

Spoločnosť LG sľubuje celkové zlepšenie zvuku oproti predchádzajúcim verziám slúchadiel Tone Free vďaka novej vnútornej štruktúre a väčším dynamickým meničom s priemerom 11 milimetrov s grafénovým obalom. No vďaka technológii Headphone Spatial Processing spoločnosti Meridian Audio sa poslucháči môžu tešiť aj na širšiu a prirodzenejšiu zvukovú scénu, zatiaľ čo technológia Perfect Balance zaistí konzistentný tón pri všetkých hlasitostiach.

V prípade vlajkových slúchadiel T90 však používatelia môžu využívať aj podporu Dolby Atmos a Dolby Head-tracking, pričom druhá z týchto technológií upravuje podanie zvuku podľa toho, ako používatelia pohybujú hlavou, čím sa dosiahne realistickejšie pohltenie pri rockových melódiách, sledovaní filmov alebo hraní hier. Technológia Snapdragon Sound sa tiež postará o prehrávanie vo vysokom rozlíšení 24 bitov / 96 kHz a sľubuje robustné pripojenie s nízkou latenciou.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší LG Tone Free T90.

Trojica mikrofónov a technológia Voice Pickup Unit eliminujú okolité zvuky, keď používateľ hovorí, a slúchadlá T90 sú vybavené vylepšeným aktívnym potláčaním hluku (ANC), ktoré využíva nový filter s vysokou vzorkovacou frekvenciou na účinnejšiu izoláciu od zvukov vonkajšieho sveta a zároveň eliminuje nepríjemnú a rušivú spätnú väzbu. Optimalizátor v reálnom čase medzitým automaticky upravuje výkon na základe aktuálnej polohy slúchadiel v uchu používateľa.

Slúchadlá do uší, ale nie nabíjacie puzdro, majú stupeň krytia IPX4 na bezpečné používanie v telocvični alebo v lejaku a dodávajú sa s lekárskymi silikónovými gélovými koncovkami do uší na zníženie podráždenia počas pripojenia.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší LG Tone Free T90.

Nabíjacie puzdro UVnano od spoločnosti LG vysiela na dokované slúchadlá UV svetlo, ktoré ničí mikróby snažiace sa usadiť na koncoch uší, a môže slúžiť aj ako vysielač Bluetooth, ktorý môže prerušiť kábel medzi staršími audio systémami a slúchadlami vďaka priloženému káblu USB-C-to-aux. Každé slúchadlo vydrží až 9 hodín počúvania hudby z mobilu s vypnutým ANC a ďalších 20 hodín je k dispozícii prostredníctvom nabíjacieho puzdra.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší LG Tone Free T90 by mali byť celosvetovo uvedené na trh koncom tohto mesiaca, ale zatiaľ neboli zverejnené žiadne informácie o cenách. Ohlásená bola aj verzia bez sledovania hlavy a optimalizátora ANC s názvom T60, ako aj niekoľko nových modelov s krytím IP67 určených pre aktívnych používateľov.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší LG Tone Free T60.