Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtové slúchadlá Momentum 4 sa chvália až 60 hodinovou výdržou

Bezdrôtové slúchadlá Momentum 4 sa chvália až 60 hodinovou výdržou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Bose dlhé roky vládla na trhu slúchadiel s funkciou aktívneho potláčania hluku. Potom japonská Sony priniesla pôsobivé modely a teraz sa spoločnosť Sennheiser snaží vyzvať obe tieto firmy uvedením bezdrôtových slúchadiel cez uši Momentum 4 Wireless, ktoré sú zamerané na dlhú výdrž s pôsobivou až 60-hodinovou výdržou integrovanej batérie.

Hlavnou funkciou nových bezdrôtových slúchadiel Momentum 4 je mimoriadne dlhá výdrž batérie, ktorá by mohla slúžiť používateľovi pri mobilnom počúvaní až 60 hodín na jedno nabitie. A to dokonca so zapnutou technológiou aktívneho potláčania hluku (ANC). Plné nabitie 700-mAh batérie trvá cez USB-C približne 2 hodiny. Len 10-minútové rýchle nabíjanie poskytne dostatok energie na 6 hodín bezdrôtového prehrávania.

Bezdrôtové slúchadlá Sennheiser Momentum 4.

Ďalšou položkou je adaptívne potlačenie hluku, čo znamená, že slúchadlá dokážu automaticky upraviť úroveň izolácie v závislosti od toho, čo sa deje vo vonkajšom svete. Súčasťou balenia je aj režim transparentnosti aktivovaný dotykom, ktorý deaktivuje kužeľ ticha a umožňuje prenikanie zvukov zvonku, vďaka čomu môžu ľudia počúvať dopravné hlásenia alebo sa rozprávať s priateľmi bez toho, aby si museli slúchadlá dať dolu z uší.

Spoločnosť Sennheiser uvádza, že bezdrôtové slúchadlá Momentum 4 sú postavené na „audiofilmi inšpirovanom akustickom systéme“, ktorý pozostáva zo 42 mm dynamických meničov pre široký frekvenčný rozsah 6 Hz až 22 kHz, citlivosťou 106 dB, celkovým harmonickým skreslením menším ako 0,3 % a zvukovým podpisom, ktorý sľubuje „brilantnú dynamiku, čistotu a muzikálnosť“.

Bezdrôtové slúchadlá Sennheiser Momentum 4.

Bezdrôtové pripojenie zabezpečuje technológia Bluetooth 5.2 s podporou kodeku aptX Adaptive a slúchadlá si rozumejú aj s kodekmi aptX, AAC a SBC, ak zdroj hudby nevyužíva najnovší vysokokvalitný kodek. Pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie možno upraviť ekvalizér, aktivovať zvukové režimy a využiť nástroj, ktorý vyhodnotí preferencie pri počúvaní a podľa toho upraví výstup.

Ovládanie priamo na slúchadlách sa uskutočňuje prostredníctvom dotykového pravého náušníka a slúchadlá sú vybavené mikrofónovým poľom s formovaním lúča 2x2 s automatickým potlačením vetra pre „neuveriteľne prirodzenú a nerušivú“ interakciu s volajúcimi alebo digitálnymi asistentmi.

Bezdrôtové slúchadlá Sennheiser Momentum 4.

Pokiaľ ide o pohodlie, Sennheiser využíva ľahký polstrovaný hlavový most, nastaviteľný mechanizmus závesu s nízkym trením, ktorý zabezpečuje optimálne prispôsobenie bez otlakov, a hrubé polstrované náušníky. Náušníky sa pri nosení okolo krku tiež sklopia naplocho k telu.

Slúchadlá Momentum 4 Wireless ANC sa dajú predbežne objednať v čiernej alebo bielej farbe a do bežného predaja sa dostanú 23. augusta za odporúčanú maloobchodnú cenu 349,95 dolárov.

Bezdrôtové slúchadlá Sennheiser Momentum 4.