Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová maska SomaSleep prináša úplne nový spôsob sledovania spánku

Nová maska SomaSleep prináša úplne nový spôsob sledovania spánku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Somalytics chce zmeniť spôsob, akým premýšľame spôsoboch sledovania kvality spánku. Na veľtrhu CES 2023 v Las Vegas predstavila táto nanotechnologická spoločnosť svoju masku na spanie s názvom SomaSleep, ktorá sleduje oči nositeľa, pričom ide o nositeľné zariadenie na sledovanie kvality spánku, ktoré sa nepodobá na žiadne iné, ktoré sa bežne nosia na zápästí alebo na prste.

Spoločnosť Somalytics vyvinula takzvané kapacitné senzory SomaCap, ktoré sú vyrobené z uhlíkových a papierových kompozitných nanotrubíc a sú vysoko citlivé, miniatúrne a „tenké ako papier“. Po ich integrovaní do ľahkej masky na spanie dokáže SomaSleep sledovať pohyby očí nositeľa, vrátane REM alebo rýchlych pohybov očí, a poskytuje údaje o spánku a celkovej kvalite spánku.

Tieto poznatky potom pomôžu odhaliť prípadné poruchy spánku a podporia lepšie uvedomenie si kvality spánku, ktorý zohráva dôležitú úlohu v oblasti duševného a fyzického zdravia. Predtým sa tento výkon dal dosiahnuť len počas návštevy spánkového centra. Po uvedení masky SomaSleep budú mať ľudia prístup k týmto informáciám priamo z ruky a v pohodlí domova.

Zdroj: Somalytics

Poznatky o spánku sa poskytujú prostredníctvom mobilnej aplikácie SomaSleep a možno ich ľahko zdieľať so svojim lekárom. Batéria, ktorá napája masku na spanie SomaSleep, je tiež veľmi malá. Má výdrž osem hodín na jedno nabitie a výrobca tvrdí, že sa netreba obávať jej prehriatia počas spánku.

Podľa spoločnosti Somalytics bude maska na spanie SomaSleep k dispozícii na zakúpenie v decembri 2023 za cenu 199 USD. Okrem sledovania očí plánuje spoločnosť Somalytics v budúcnosti využiť svoje senzory na rôzne aplikácie, ako sú technológie HMI (interakcia človeka so strojom), nositeľné zariadenia a priemyselná bezpečnosť.

Zdroj: Somalytics