Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S 3. generáciou hodiniek Apple Watch môžete odložiť svoj iPhone

S 3. generáciou hodiniek Apple Watch môžete odložiť svoj iPhone
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jedným z obmedzujúcich faktorov súčasných inteligentných hodiniek Apple Watch je to, že ak ich chcete použiť na telefonovanie, musia byť spárované s vaším iPhonom na blízko. To už ale nie je problémom novej série hodiniek Apple Watch 3, ktoré sú prvýkrát skutočne samostatným mobilným zariadením.

Používatelia nových hodiniek Apple Watch 3 budú môcť používať svoje existujúce telefónne číslo zo smartfónu iPhone, nepotrebujú dve SIM karty pre obe zariadenia, pretože hodinky obsahujú špeciálnu elektronickú SIM kartu. Spolu s telefonickými hovormi používatelia získajú aj prístup na internet, takže si môžu streamovať svoju obľúbenú hudbu priamo z Apple Music.

Inteligentné hodinky Apple Watch Series 3.

Hodinky dostali do vienka nový dvojjadrový procesor, ktorý by údajne mal byť až o 70 percent rýchlejší v porovnaní s predchádzajúcou verziou. Apple Watch Series 3 sú schopné rýchlejšie reagovať cez digitálnu asistentku Siri, ktorá dokáže používateľa osloviť hlasom cez hodinky. Pre bezdrôtový prenos získali hodinky nový čip, ktorý umožňuje nárast rýchlosti Wifi pripojenia až o 85 percent a o 50 percent sa zvýšila aj energetická efektívnosť. Výdrž batérie hodiniek sa tak vďaka tomu vyšplhala na 18 hodín bežného používania.

Inteligentné hodinky Apple Watch Series 3.

Celá elektronika je uložená v tele, ktoré je takmer rovnakej veľkosti, ako hodinky Watch Series 2, len hrúbka nových modelov je rozšírená o 2,5 milimetra. Je to čiastočne spôsobené tým, že displej slúži aj ako anténa pre elektronickú SIM kartu.

Spoločnosť Apple začne prijímať objednávky na nové hodinky Watch Series 3 od 15. septembra s plánovanou dostupnosťou od 22. novembra. Ich cena bola stanovená na 399 dolárov vo verzii s elektronickou SIM kartou, alebo 329 dolárov bez nej. Popri tom Apple zlacní modely hodiniek Watch Series 1 na 249 dolárov.

Inteligentné hodinky Apple Watch Series 3.