Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné hodinky Shell sa transformujú na smartfón

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Načo mať so sebou smartfón a inteligentné hodinky, keď stačí mať smart hodinky, ktoré dokážu nahradiť inteligentný telefón? Odpoveď na túto otázku predstavuje filozofia nového nositeľného zariadenia Shell v podobe hodiniek, ktoré si prinášajú funkcionalitu telefónu.

V režime hodiniek je zariadenie Shell jednoducho nasadené okolo zápästia, na ktorom je remienok s kruhovým priestorom pre vloženie hodiniek. Ak sa používateľ rozhodne, že chce Shell využiť ako 4G telefón s Androidom, jednoducho zariadenie z kolísky vytiahne a roztiahne „krídla“ na pružinách. Jedno z nich má zabudovaný mikrofón, zatiaľ čo druhé poslúži ako reproduktor, pričom obe fungujú ako anténa.

Inteligentné hodinky Shell vďaka svojim funkciám a 4G LTE konektivite môžu nahradiť smartfón.

Navyše ak chce používateľ snímať fotografie alebo videá, horné „krídlo“ má v sebe zabudovanú 12 megapixlovú kameru, ktorá sa dá otáčať okolo osi plných 360 stupňov. V rámci konektivity hodinky disponujú podporou 4G LTE, GSM, GPS, Wi-Fi a Bluetooth. Výrobca síce neposkytol údaje o výdrži batérie, no v prípade, že sa blíži k vybitiu, môže ju používateľ sám fyzicky nabiť pomocou opakovaného stláčanie krídiel smerom k telu hodiniek. Po troch až piatich minútach ohýbania získa ekvivalentný čas telefónneho hovoru.

Inteligentné hodinky Shell vďaka svojim funkciám a 4G LTE konektivite môžu nahradiť smartfón.

Inteligentné hodinky majú nainštalovaný najnovší operačný systém Android s podporou digitálneho hlasového asistenta Google Assistant. Medzi ďalšie funkcie patrí odolnosť voči vode aj počas plávania a hodinky sa budú dodávať v kruhovom alebo štvorcovom tvare tela s rôznymi náramkami. K dispozícii bude aj odolnejšia verzia pre aktívnejších používateľov.

Výrobca sa rozhodol získať finančné zdroje prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo, ktorá sa začína 31. januára.

Inteligentné hodinky Shell vďaka svojim funkciám a 4G LTE konektivite môžu nahradiť smartfón.