Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektronické „kamene“ umožnia doslova precítiť obľúbenú hudbu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Haptický audio systém BodyRock sa skladá z viacerých nositeľných zariadení, ktoré používateľovi umožnia precítiť prehrávanú hudbu. No nielen dodávaním vibrácií pre basy, ale pre celú frekvenciu na rôznych miestach na tele, kde si to len používateľ želá.

Základom systému je zariadenie v podobe opasku s názvom BassBelt, ktorý prijíma prehrávanú hudbu z aplikácie pre iOS alebo Android mobilné zariadenia prostredníctvom bezdrôtového Bluetooth prenosu. Integrované prevodníku dodajú používateľovi v páse rytmické pumpovanie basov a hudba sa bezdrôtovo prenáša do reproduktorov alebo slúchadiel. Vybrané frekvencie z nej sú zároveň zasielané do nositeľných zariadení v podobe akýchsi elektronických „kameňov“, ktoré vibrujú na tele používateľa. V systéme ich môže byť zapojených až 40.

Haptický audio systém BodyRock.

Tieto malé zariadenia s prevodníkom vibrujú v rytme hudby a na ľubovoľnú časť tela sa dajú aplikovať pomocou dodávanej lepiacej pásky. Používateľ si prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie vie priradiť rôzne zvukové frekvencie pre rôzne „kamene“. Vo výsledku to môže znamenať, že nositeľ bude môcť precítiť basy na ramenách a na páse cez opasok BassBelt, výškové frekvencie napríklad nad predlaktiach a stredové frekvencie na stehnách. Dá sa nastaviť aj intenzita vibrovania a navyše je v aplikácii i niekoľko predvolených frekvencií, ktoré sú optimalizované pre rôzne hudobné žánre.

Haptický audio systém BodyRock.

Vibračné „kamene“ sa nabíjajú bezdrôtovo prostredníctvom technológie Qi a na jedno nabitie by mali vydržať fungovať od štyroch do šiestich hodín. Vďaka odolnosti v kategórii IP68 si poraida s potom aj so striekajúcou vodou, môžu byť ponorené vo vode do hĺbky 1,5 metra po dobu 30 minút.

Systém BodyRocks sa dá získať prostredníctvom prebiehajúcej start-up kampane za finančnú podporu vo výške 99 dolárov s opaskom a dvomi „kameňmi“ (plánovaná maloobchodná cena je 229 dolárov) alebo systém so štyrmi „kameňmi“ za 149 dolárov (maloobchodná cena 279 dolárov). Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na apríl 2019.

Haptický audio systém BodyRock.