Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hodinky PowerWatch 2 sú namiesto batérie poháňané vašim telom a slnkom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V roku 2016 zaujala spoločnosť Matrix svojimi inteligentnými hodinkami PowerWatch, ktoré boli poháňané len teplom z tela nositeľa. Teraz sa spoločnosť pochválila druhou generáciou hodiniek, ktoré si prinášajú množstvo vylepšení, vrátane pridania solárneho panelu.

To znamená, že môžete použiť svoju vlastnú energiu alebo energiu slnka namiesto bežnej batérie, na ktorú sa spoliehajú iné inteligentné hodinky. Noví generácia PowerWatch 2 si prináša prvý krát aj farebný displej a GPS senzor pre lokalizovanie polohy bez pripojeného smartfónu.

Spoločnosť Matrix vybavila svoje hodinky vlastným operačným systémom, ktorý obsahuje podporu služieb Google Fit, Apple HealthKit a Strava a môže zobraziť upozornenia z bezdrôtovo pripojeného smartfónu s operačným systémom Android alebo iOS. K dispozícii sú rozšírené natívne aplikácie, ktoré pokryjú väčšinu funkcií, vrátane sledovania kondície a monitorovania srdcovej frekvencie. Hodinky tiež sledujú spánkovú aktivitu a dokonca vám prezradia, koľko telesného tepla generujete.

Inteligentné hodinky Matrix PowerWatch 2.

Okrem telesného tepla sú po novom hodinky poháňané aj prostredníctvom solárnych článkov, ktoré sú umiestnené pod 1,2 palcovým displejom. Vďaka tejto kombinácii sa podarilo vývojárom vytvoriť energeticky náročné funkcie, ako je farebný displej a integrácia GPS. Hodinky sú tiež vodotesné do hĺbky 200 metrov. Pokiaľ používateľ hodinky nemá na tele, prepnú sa do režimu spánku, v ktorom čerpajú veľmi malé množstvo energie. V takomto pohotovostnom režime údaje vydržia až rok.

Inteligentné hodinky Matrix PowerWatch 2.

Inteligentné hodinky PowerWatch 2 s inovatívnym napájaním sú súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa už podarilo vyzbierať cieľovú sumu 100 000 dolárov. Hodinky sa dajú získať za finančnú podporu v sume 199 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy by sa mali začať dodávať v júni 2019.

Inteligentné hodinky Matrix PowerWatch 2.