Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Potápačský počítač Oceans S1 poslúži aj ako komunikátor

Potápačský počítač Oceans S1 poslúži aj ako komunikátor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Asi každý potápač vie, že komunikácia pod vodnou hladinou býva náročná. Hoci sa dajú používať ručné signály, ostatní potápači ich nemusia zaznamenať. Nový potápačský počítač Oceans S1 Supersonic tento problém šikovne vyriešil s pomocou ultrazvukového komunikačného systému.

Zariadenie Oceans S1 Supersonic sa nosí na zápästí a používateľovi poskytne všetky bežné údaje ako bežný potápačský počítač. Patrí sem digitálny kompas, uplynulý čas ponoru, aktuálna hĺbka, maximálna hĺbka, teplota vody, požadovaný oddychový čas pred opätovným ponorom a ďalšie údaje. Všetky informácie sa zobrazujú na 2,2 palcovom farebnom LED displeji a mimo vody sa prostredníctvom Bluetooth dajú prenášať do sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android.

Potápačský počítač Oceans S1 Supersonic.

Čo sa týka podvodnej komunikácie, ak chce používateľ získať pozornosť jedného alebo viacerých potápačov so zariadením Oceans S1 Supersonic, stačí ak jednoducho poklepe na tlačidlo na zariadení. To vyšle ultrazvukový signál cez vodu, ktorý prijmú akékoľvek spárované potápačské počítače S1 v dosahu viac ako 15 metrov.

Používatelia týchto zariadení budú upozornení prostredníctvom systému hmatovej spätnej väzby, ktorý spôsobí, že počítač zavibruje zápästím. Keď sa pozrú na displej zariadenia, textová správa im oznámi, ktorý potápač žiada ich pozornosť.

Potápačský počítač Oceans S1 Supersonic.

Samotné zariadenie váži 95 gramov, dokáže pracovať do maximálnej odporúčanej hĺbky 50 metrov a v pamäti môže uložiť až 500 ponorov alebo 80 hodín dát. Na jedno nabitie batérie by zariadenie malo vydržať fungovať približne 10 hodín.

Potápačský počítač Oceans S1 Supersonic je predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 2 999 SEK (približne 286 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je stanovená na 499 EUR. Distribúcia prvých kusov by sa mala začať v priebehu augusta 2019.

Potápačský počítač Oceans S1 Supersonic.