Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Druhá generácia AirPods s lepšou batériou a hands-free Siri

Druhá generácia AirPods s lepšou batériou a hands-free Siri
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bezdrôtové slúchadlá Apple AirPods sa za dva a pol roka postupne etablovali u množstva používateľov iPhone. Spoločnosť Apple teraz prináša druhú generáciu, ktorá sa môže pochváliť zlepšením rýchlosti a výdrže batérie či pridaním hlasového aktivovania digitálnej asistentky Siri.

Druhá generácia bezdrôtových slúchadiel Apple AirPods získala nový procesor H1, ktorý je energeticky úsporný, čo sa zobrazí na zvýšenej výdrži batérie. Podľa vyjadrenia spoločnosti Apple by mal používateľ s novými slúchadlami získať až o 50 percent viac hands-free hovorov ako s predchádzajúcou generáciou. Výdrž batérie je udávaná na tri hodiny hovoru alebo päť hodín počúvania hudby na jedno nabitie.

Procesor H1 tiež zabezpečí rýchlejšie pripojenie k telefónu. Prepínanie medzi aktívnymi zariadeniami by malo byť až dvojnásobne rýchlejšie, zatiaľ čo hovory sa môžu pripojiť 1,5-krát rýchlejšie. Latencia sa znížila o 30 percent.

Druhá generácia bezdrôtových slúchadiel Apple AirPods.

Ďalšou novinkou je možnosť aktivácie digitálneho asistenta Siri zo spárovaného smartfónu iPhone čisto prostredníctvom hlasového príkazu. Už teda netreba dvakrát poklepať po slúchadlách. Je to síce malá zmena, no určite príde vhod, napríklad ak má používateľ plné ruky alebo cvičí.

Slúchadlá AirPods získali po novom aj puzdro s bezdrôtovým nabíjaním, takže už netreba hľadať port pre nabíjanie, hoci táto voľba tu je stále. Okrem týchto vylepšení slúchadlá vyzerajú veľmi podobne ako predchádzajúca generácia. Zachoval sa tvar a dizajn, s jednodotykovým pripojením k iPhone. Takisto druhá generácia funguje s akýmkoľvek zariadením s podporou Bluetooth pripojenia.

Druhá generácia bezdrôtových slúchadiel Apple AirPods.

Druhá generácia bezdrôtových slúchadiel Apple AirPods je k dispozícii na objednanie na stránkach výrobcu, do kamenných obchodov by sa mali slúchadlá dostať od budúceho týždňa. Cena za model s káblovým puzdrom bola stanovená na 159 dolárov, zatiaľ čo model s bezdrôtovým nabíjacím puzdrom bude stáť 199 dolárov. Toto puzdro sa dá zakúpiť aj samostatne za 79 dolárov, ak ho chcete používať s prvou generáciou slúchadiel AirPods.

Druhá generácia bezdrôtových slúchadiel Apple AirPods.