Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárny komunikátor sa mení na detský smartfón či hodinky

Modulárny komunikátor sa mení na detský smartfón či hodinky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Inteligentné hodinky či telefóny pre deti nie sú žiadnou novinkou, no čínski vývojári zo spoločnosti Abardeen k tejto oblasti pristúpili inovatívnym spôsobom a navrhli modulárny komunikačný systém pre deti, ktorý môže poslúžiť ako smartfón, hodinky alebo domáci hlasový asistent.

Systém Novus sa skladá zo štyroch komponentov, z ktorých jeden je voliteľný. Základom je komunikačný modul Novus Core s podporou mobilnej siete 4G. Má displej pre zobrazenei rozhrania Androidu, ktoré umožní prístup k bežným funkciám smartfónu či hodiniek. Hlavný modul Novus Core sa dá vložiť do Watch Module, čím vzniknú hodinky, ktoré sú vhodné pre deti náchylné strácať veci, ako sú telefóny. Vložením do Phone Module vznikne smartfón s výdržou batérie predĺženou o ďalšie dva dni. Tento modul pre ovládanie využíva dotykové koliesko, ktoré pomáha k lepšiemu rolovaniu ponúk na displeji.

Modulárny komunikačný systém pre deti Novus.

Modul Novus Core vložený v module Phone sa dá navyše umiestniť do voliteľného modulu Home. Ten nielenže nabíja batérie v oboch moduloch, no spojením všetkých modulov vznikne niečo ako inteligentný reproduktor, ktorý podporuje digitálneho hlasového asistenta Google. Funguje ako budík a inteligentné nočné svetlo, ktoré sa samé zapne, keď deteguje pohyb prostredníctvom svojho infračerveného senzora.

Modulárny komunikátor Novus prináša deťom možnosti sledovania fyzickej aktivity, podobne ako fitness náramky, nakrúcanie videí prostredníctvom zabudovanej kamery, s podporou video hovorov, prehrávanie hudby a videí, funkciu SOS tlačidla, cez ktoré sa zavolá na prednastavené číslo, klasické telefonovanie a zasielanie SMS správ, vrátane prednastavenej funkcie SMS odpovede. Všetky tieto veci sa dajú povoliť alebo obmedziť prostredníctvom aplikácie s rodičovskou kontrolou KidMate IV.

Modulárny komunikačný systém pre deti Novus.

Aplikácia umožní filtrovať kontakty, nastaviť časové limity pre používanie telefónu a sledovanie zariadenia Novus pomocou viacerých metód určenia polohy, vrátane systému GPS a Wi-Fi. Rodičia vedia nastaviť upozornenia podľa lokality, napríklad, keď dieťa príde do školy alebo domov. Samotné zariadenie je odolné voči prachu a striekajúcej vode v kategórii IP65.

Modulárny komunikačný systém Novus sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za 169 dolárov. Balík obsahuje modul Novus Core a moduly Phone a Watch. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na august tohto roku.

Modulárny komunikačný systém pre deti Novus.