Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné hodinky Fossil Gen 5 umožnia vybrať režim batérie

Inteligentné hodinky Fossil Gen 5 umožnia vybrať režim batérie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Farebné displeje a málo priestoru pre umiestnenie batérie majú vplyv na výdrž batérie v inteligentných hodinkách. No nové modely Gen 5 od spoločnosti Fossil prinášajú používateľom na výber zo štyroch režimov batérie, spolu s ďalšími zaujímavými vylepšeniami.

Nové inteligentné hodinky Fossil Gen 5 dostali do výbavy najnovší procesor Qualcomm Snapdragon Wear 3100, ktorého hlavnou funkciou je lepšie riadenie spotreby energie. To hodinky využívajú hneď v štyroch režimoch, z ktorých si používateľ môže vybrať. Čím menej funkcií teda potrebuje, tým dlhšie vydrží batéria v hodinkách.

Inteligentné hodinky Fossil Gen 5.

Predvolený je denný režim, ktorý povoľuje všetky funkcie hodiniek, so vždy zobrazeným časom na displeji. V tomto režime udáva výrobca výdrž batérie približne 24 hodín. V rozšírenom režime sa čas zobrazí len pri zdvihnutí zápästia, pričom sa zachová väčšina kľúčových funkcií hodiniek, vrátane upozornení či sledovania srdcovej frekvencie. Vlastný režim umožňuje používateľovi si vybrať, ktoré funkcie chce povoliť, vrátane Wi-Fi, NFC, sledovania GPS polohy a tak ďalej.

Posledným režimom je takzvaný Time Only, čiže presne taký, ktorý zobrazuje iba čas a to iba vtedy, keď používateľ stlačí tlačidlo na hodinkách. Spoločnosť Fossil pritom ráta, že s týmto režimom získa používateľ niekoľko týždňovú výdrž batérie, respektíve môže byť užitočnou voľbou pre získanie ďalších niekoľkých hodín výdrže, keď máte takmer vybitú batériu.

Inteligentné hodinky Fossil Gen 5.

V hodinkách Gen 5 je zabudovaný reproduktor, ktorý poskytne odpovede od hlasového asistenta Google a umožní telefonovať alebo prijať hovor z prepojeného iOS alebo Android smartfónu. Najnovšia generácia inteligentných hodiniek má kapacitu vnútorného úložiska 16 GB a beží na operačnom systém Wear. Medzi predinštalované aplikácie patrí Spotify, aplikácia pre núdzové varovanie Noonlight a monitorovanie činnosti srdca Cardiogram.

Hodinky Fossil Gen 5 majú priemer 44 milimetrov, s 1,3 palcovým displejom. Sú vodotesné do hĺbky 30 metrov. Predávajú sa za cenu 295 dolárov a na výber máte zo šiestich rôznych prevedení tela hodiniek a remienkov.

Inteligentné hodinky Fossil Gen 5.