Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Multifunkčná karabína, ktorá založí oheň a pomôže aj pri záchrane

Multifunkčná karabína, ktorá založí oheň a pomôže aj pri záchrane
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Záchranné zložky zrejme najviac potrebujú multifunkčné nástroje, ktoré by im pomohli pri náročnej práci. Nová multifunkčná karabína Fire Escape je preto navrhnutá s ohľadom na záchranárov, no použiť ju môžu aj civilisti, napríklad na to, aby pri táborení jednoducho založili oheň.

Multifunkčná karabína Fire Escape pochádza z dielne spoločnosti Outdoor Element. Hlavnou funkciou karabíny je koliesko pre založenie ohňa EverSpark. Keď s ním používateľ rýchlo otáča na tvrdom povrchu, škriabe koliesko proti železnej tyči na pružine a tým sa vytvára iskra. Jedna tyč údajne vyprodukuje viac ako 2 000 iskier a po opotrebovaní sa dá vymeniť.

Medzi ďalšie funkcie tohto multifunkčného zariadenia, ktoré sa dajú bežne použiť, patrí šesťhranný otvor pre uchytenie skrutkovacích bitov, otvárač na fľaše a keďže je to karabína, aj schopnosť zavesiť až 45 kilogramov nákladu.

Multifunkčná karabína Fire Escape.

Ľudia, ako hasiči a záchranári, by na druhej strane mohli oceniť aj kľúč na otváranie kyslíkových fliaš, rozbíjač okien automobilov vyrobený z karbidu volfrámu či oceľovú čepeľ na rezanie bezpečnostných pásov. Tá sa dá samozrejme použiť aj na rezanie iných materiálov, ako sú laná alebo rybárske vlasce. Ak sa čepeľ nepoužíva, je zakrytá gumenou ochranou. Karabína je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele potiahnutej titánom a váži 48 gramov.

Multifunkčná karabína Fire Escape.

Multifunkčná karabína Fire Escape je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 20 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 24,95 dolárov. Súčasťou balenia sú aj tri železné tyče na založenie ohňa. Vývojári už teraz vyzbierali viac ako dvojnásobok požadovanej sumy a tak by sa prvé kusy mohli dostať k podporovateľom kampane niekedy v priebehu decembra tohto roku.

Multifunkčná karabína Fire Escape.