Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Digitálny tlmočník Ambassador prekladá v reálnom čase z 20 jazykov

Digitálny tlmočník Ambassador prekladá v reálnom čase z 20 jazykov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje niekoľko výrobcov, ktorí sa snažia uviesť zariadenia pre preklad jazykov v reálnom čase, no mnohé z nich u spotrebiteľov neuspeli. Zmeniť to chce spoločnosť Waverly Labs so svojim digitálnym tlmočníkom Ambassador, ktorý údajne prekladá s väčšou presnosťou ako akýkoľvek iný nástroj na trhu.

Ambassador je systém navrhnutý pre preklad v reálnom čase, ktorý sa skladá z dvojice slúchadiel. No v tomto prípade ide o to, že jedno slúchadlo má jeden používateľ a druhé si nasadí človek, s ktorým chceme viesť rozhovor. Takéto zdieľanie je jednoduché a zároveň aj hygienickejšie. Zariadenie využíva mikrofóny s ďalekým dosahom a preklad vytvára na základe informácií z rozsiahlej databázy prirodzených a plynulých rozhovorov. Spracovanie rozpoznávania reči prebieha prostredníctvom neurónových sietí.

Digitálny tlmočník Ambassador.

K dispozícii sú tri režimy tlmočenia. Režim „Konverzácia“ slúži pre osobný rozhovor dvoch používateľov v reálnom čase pomocou slúchadiel a jedného smartfónu so sprievodnou aplikáciou. K dispozícii je režim „Počúvanie“, ktorý automaticky zachytí reč kohokoľvek v dosahu približne 2,5 metra od používateľa a tiež režim „Prednáška“, s ktorým sa dá uskutočniť stretnutie viacerých osôb s prepojenými slúchadlami Ambassador. S jedným smartfónom môžu naraz komunikovať až štyri jednotky.

Systém je schopný pritom prekladať 20 jazykov a 42 dialektov, medzi ktoré patrí angličtina, francúzština, nemčina, taliančina, portugalčina, španielčina, holandčina, gréčtina, ruština, arabčina, hindčina, turečtina, Mandarínska čínština, japončina, kórejčina, hebrejčina, vietnamčina, kantonský a thajský jazyk.

Digitálny tlmočník Ambassador.

Digitálny tlmočník Ambassador umožní plynulé rozhovory bez obmedzenia jazykových bariér, či už pre jednotlivcov alebo skupiny. Môže sa stať užitočným pomocníkom pre cestovateľov i profesionálov, ktorí nehovoria konkrétnym jazykom. Systém sa predáva prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo za cenu 119 EUR. Balenie obsahuje dve slúchadlá, puzdro na prenášanie a nabíjací USB kábel. Slúchadlá sú k dispozícii v dvoch farbách, čiernej a vínovo červenej. Distribúcia je naplánovaná na marec tohto roku.

Digitálny tlmočník Ambassador.