Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktné a výkonné svetlo pre bežcov, ktoré sa nosí ako prsteň

Kompaktné a výkonné svetlo pre bežcov, ktoré sa nosí ako prsteň
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci je dobrý nápad si so sebou zobrať čelovú lampu, ak sa chystáte behať aj v noci, môže jej svetlo nepríjemne poskakovať hore a dole a svieti len priamo vpred. No čo takto skúsiť nové kompaktné svetlo Torch Ring, ktoré sa nosí na ruke, podobne ako prsteň.

Zariadenie Torch Ring sa skladá z predimenzovaného prsteňového krúžku, na ktorom je umiestnené intenzívne LED svetlo, a z valcového telesa, ktoré je pod krúžkom. Po aktivácii drží bežec zariadenie tak, že krúžok má nastoknutý ako prsteň na ukazováku a valcové teleso pod ním zviera v ruke.

Týmto spôsobom môže používateľ nasmerovať svetlo nadol na prekážky na chodníku, smerom na blížiace sa autá z boku alebo kdekoľvek len chce. Aj keď je to svetlo jednoducho smerujúce dopredu, stále by malo priťahovať pozornosť, pretože sa otáča hore a dole s pažou používateľa.

Kompaktné bežecké svetlo Torch Ring.

Podľa vývojárov je bežecké svetlo Torch Ring odolné voči vode, váži 70 gramov a je napájané z lítium-iónovej batérie s kapacitou 900 mAh. Tá sa nabíja pomocou microUSB portu. Svetlo sa pritom dá prevádzkovať v štyroch výstupných režimoch: v maximálnom (jas 350 lúmenov, výdrž batérie 80 minút), v strednom (jas 175 lúmenov, výdrž batérie 2,5 hodiny), v nízkom (jas 80 lúmenov, výdrž batérie 5 hodín) a nakoniec v takzvanom stroboskopickom, čiže blikajúcom režime.

Svetlo je vyrobené prevažne z ABS plastu, no má hliníkový chladič, ktorý pomáha udržať zariadenie v optimálnej teplote. K dispozícii sú štyri silikónové vložky do prstenca pre rôzne dimenzie prstov používateľov.

Kompaktné bežecké svetlo Torch Ring.

Torch Ring je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 29 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončené kampane bola stanovená na 49,99 dolárov. Ak sa podarí vyzbierať dostatok financií na spustenie výroby a všetko pôjde tak ako má, prvé kusy by mohli byť zasielané už v októbri 2020.

Kompaktné bežecké svetlo Torch Ring.