Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DropLabs dodá rachotivé basy, ktoré precítite priamo v nohách

DropLabs dodá rachotivé basy, ktoré precítite priamo v nohách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Z reproduktorov sa dá vytiahnuť dostatočne intenzívny zvuk, no ak si obujete pár tenisiek EP 01, zvuk skutočne doslova precítite. Táto „zvukovo-senzorická obuv“ je totiž navrhnutá tak, aby zintenzívnila prežitok z hudby pomocou vibrácií, ktoré sa dajú precítiť v nohách.

Podľa spoločnosti DropLabs sa tieto vibrácie prenášajú nohami nositeľa a synchronizujú sa s tým, čo počuje v ušiach. Malo by údajne ísť „transformačný zážitok v digitálnej zábave“. Pridaním tejto funkcie sa tak otvára ďalšia úroveň aj v lepšom ponorení sa do hier, filmov či VR obsahu.

Pôvodné tenisky EP 01 boli vydané minulý rok. Vylepšená nová edícia EP 01 „Triple Black Edition“ funguje v základe podobne. Tenisky sa cez Bluetooth spárujú so smartfónom a s Bluetooth slúchadlami, no tentoraz umožňujú aj dynamické ladenie rôzneho obsahu.

Zvukovo-senzorické tenisky EP 01 Triple Black Edition.

Tento obsah sa prenáša do tenisiek, premieňa sa na vibrácie a zvuk sa potom odosiela do slúchadiel, takže môžete počuť zvuk a zároveň cítiť rytmus v rovnakom čase. Intenzitu výlučného zvuku možno ovládať pomocou sprievodnej aplikácie pre iOS / Android. Je možné použiť filtre a teraz je k dispozícii aj farebné koliesko, ktoré umožňuje nositeľom ovládať LED diódy na teniskách.

Zvukovo-senzorické tenisky EP 01 Triple Black Edition.

Nové tenisky sú odolné proti vode, ale nie sú vodotesné. Integrovaná batéria má na jedno nabitie výdrž približne šesť hodín. Okrem bezdrôtovej technológie Bluetooth 4.2 sa dá k teniskám pripojiť zdroj zvuku aj fyzicky, napríklad pri hraní alebo sledovaní televízie, pomocou dodávaného kábla s nízkou latenciou.

Zvukovo-senzorické tenisky EP 01 Triple Black Edition sa už predávajú za cenu 299 dolárov.

Zvukovo-senzorické tenisky EP 01 Triple Black Edition.