Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG vytvorilo batériovú čističku vzduchu, ktorú si pripnete ku svojej tvári

LG vytvorilo batériovú čističku vzduchu, ktorú si pripnete ku svojej tvári
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský elektronický gigant LG prispôsobil svoju technológiu čistenia vzduchu v domácnosti na novú ochrannú masku PuriCare. Tá je na čistenie vzduchu vybavená dvojitým filtrom H13 HEPA, viacstupňovými ventilátormi a sterilizačným puzdrom s ultrafialovým LED svetlom.

Nositeľný čistič vzduchu LG PuriCare sa javí byť pozoruhodným zariadením. Popruhy z masky sa nasadia za uši ako v prípade bežných rúšok alebo respirátorov, no vo vnútri sa nachádza batéria s kapacitou 820 mAh. Tá má na starosti spúšťanie a napájanie aktívneho systému filtrácie a čistenia vzduchu. Batéria má v slabšom režime výdrž až osem hodín prevádzky na jedno nabitie, vo vysokom režime filtrácie sa výdrž zníži na približne dve hodiny.

Nositeľný čistič vzduchu LG PuriCare Wearable Air Purifier.

Nositeľ dýcha dovnútra a von cez pár vymeniteľných HEPA filtrov, pričom zabudované ventilátory pomáhajú vtiahnuť čerstvý vzduch zvonku. „Dýchací senzor“ riadi rýchlosť týchto ventilátorov, ktoré sa zrýchľujú, aby pomáhali pri nádychu a spomaľujú, aby sa nositeľovi ľahšie vydychovalo.

Po vložení PuriCare do nabíjacieho puzdra sa maska vyčistí pomocou UV LED osvetlenia, ktoré počas nabíjania ničí škodlivé baktérie. Spoločnosť LG tvrdí, že maska je „ergonomicky navrhnutá na základe rozsiahlej analýzy tvaru tváre“ tak, aby „minimalizovala únik vzduchu okolo nosa a brady“. Okrem popruhov je pritom každý komponent vymeniteľný a recyklovateľný.

Nositeľný čistič vzduchu LG PuriCare Wearable Air Purifier.

V súčasnosti nie sú žiadne ďalšie informácie, napríklad o tom, či je maska PuriCare Wearable Air Purifier účinná voči novému koronavírusu, ako je ťažká na tvári a či sa dá cez ňu bez problémov rozprávať. Zatiaľ len uvádza, že by mala byť na k dispozícii na vybraných rokoch niekedy v 4. štvrťroku. Detailnejšie špecifikácie a informácie o cene a presnejšej dostupnosti by mohla spoločnosť LG poskytnúť v rámci svojej virtuálnej výstavy na IFA 2020.

Nositeľný čistič vzduchu LG PuriCare Wearable Air Purifier.