Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Amazon sa s Halo púšťa do oblasti inteligentných fitness náramkov

Amazon sa s Halo púšťa do oblasti inteligentných fitness náramkov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon vyrába elektronické čítačky kníh, inteligentné reproduktory a tablety, no a teraz na svoj zoznam pridala už aj fitness náramok. Nové nositeľné zariadenie nesie názov Halo a zo zápästia prenáša údaje o vašej aktivite a spánku priamo do sprievodnej mobilnej aplikácie.

Nový fitness náramok Amazon Halo má jednoduchý a priamy dizajn bez displeja a len s niekoľkými ovládacími tlačidlami. Na výber je vo farebnom prevedení čierna, ružové zlato a striebro. Vo vnútri náramku sa ukrývajú viaceré senzory, ktoré v kombinácii s umelou inteligenciou budú schopné ukázať veľa pohľadov na zdravie a pohodu nositeľov.

Náramok disponuje integrovaným akcelerometrom, snímačom teploty a senzorom pre monitorovanie srdcového tepu. Prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie tak môže používateľ sledovať svoje kroky, rôzne typy aktivít, ako aj kvalitu svojho spánku (vrátane hlbokého spánku a ľahkého spánku). Aplikácia môže každý deň udeľovať body za to, koľko zdraviu prospešných činností používateľ vykonal, pričom aplikácia zabezpečí detailný prehľad zo všetkých meraní.

Fitness náramok Amazon Halo.

Fitness náramok Halo si prináša aj niekoľko neobvyklých funkcií. Používateľ si môže pomocou fotografií vytvorených v telefóne vyhotoviť 3D obraz svojho tela a zmerať percentuálny podiel telesného tuku v priebehu času. To je podľa spoločnosti Amazon lepší zdravotný ukazovateľ ako váženie alebo sledovanie BMI (index telesnej hmotnosti). Amazon tiež sľubuje, že tieto obrázky sa budú uchovávať len v telefóne, a nie v cloude.

Ďalšia zaujímavá funkcia využíva dvojicu integrovaných mikrofónov. Náramok potom z nahrávok hlasu nositeľa dokáže vyhodnotiť jeho emočnú pohodu a úroveň stresu. Týmto spôsobom sa dá vyhodnotiť „energia a pozitívnosť“ nositeľa a opäť sa všetko ukladá a spracováva v telefóne a nie na serveroch Amazonu. Ak sa niekomu nepáči myšlienka „odpočúvania náramkom“, mikrofóny sa dajú deaktivovať.

Fitness náramok Amazon Halo.

Spoločnosť Amazon sľubuje aj ďalšie inovatívne a experimentálne funkcie podobné týmto. Zjavne sa tak pokúša pomocou softvéru a algoritmov umelej inteligencie získať oveľa viac informácií zo surových údajov, ktoré zhromažďuje náramok Halo. Treba však spomenúť, že pokročilejšie funkcie, okrem krokov, srdcového rytmu a základného sledovania spánku, si budú vyžadovať mesačné predplatné služby Halo.

Výdrž batérie v náramku je pôsobivých 7 dní, pričom sa do plnej kapacity nabije za 90 minút. K dispozícii budú tiež rôzne textilné a silikónové remienky a na výber celkovo k dispozícii 15 rôznych farieb.

Nový nepredáva v tradičnom slova zmysle, ale záujemcovia môžu požiadať o takzvaný „skorý prístup“ na produktovej stránke. Nie je jasné, čo to presne znamená, ani koľko ľudí bude vybraných do tejto skupiny, no toto nositeľné zariadenie momentálne stojí 64,99 dolárov, vrátane šesťmesačného prémiového členstva. Konečná maloobchodná cena náramku bude 99,99 dolárov. Mesačné predplatné služby Halo stojí 3,99 dolárov.

Fitness náramok Amazon Halo.