Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné hodinky Fossil Gen 5E robia Wear OS ešte dostupnejším

Inteligentné hodinky Fossil Gen 5E robia Wear OS ešte dostupnejším
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Firma Fossil bola jedným z najväčších podporovateľov operačného systému Wear OS a uviedla množstvo inteligentných hodiniek so softvérom od spoločnosti Google. Jej nový rad Gen 5E prináša nositeľné zariadenia, ktoré sú o niečo menšie a cenovo dostupnejšie ako modely Gen 5.

Cena všetkých siedmych rôznych dizajnových verzií nových inteligentných hodiniek Gen 5E začína od 249 dolárov, čo je o takmer 50 dolárov menej ako bola cena pri uvedení hodiniek Gen 5. No nesie to so sebou aj isté nevýhody, ako je absencia GPS, výškomeru, kompasu či senzoru pre detekciu okolitého osvetlenia. No a zmenšila sa aj kapacita vnútorného úložiska z 8 GB na 4 GB.

Nové nositeľné zariadenia však stále dokážu dosť vecí. Môžu sledovať fyzickú aktivitu nositeľa, monitorovať srdcovú frekvenciu, hodnotiť kvalitu spánku, nakupovať cez Google Pay a ďalšie funkcie. K dispozícii je aj podpora digitálneho asistenta Google, takže používateľ môže získať podrobnosti o svojom dennom programe, dozvedieť sa aké bude počasie a všetko ďalšie, o čom asistent vie.

Inteligentné hodinky Fossil Gen 5E.

Pokiaľ sú inteligentné hodinky Fossil Gen 5E prepojené so smartfónom s operačným systémom Android alebo iOS, dajú sa s nimi uskutočňovať a prijímať hovory. Rovnako ako modely Gen 5, aj tieto nositeľné zariadenia sú vybavené procesorom Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1 GB operačnej pamäte RAM a batériou s kapacitou 300 mAh. Tá by mala podľa výrobcu vydržať minimálne deň (s vypnutými rôznymi funkciami aj dlhšie) na jedno nabitie.

Hodinky sú vhodné aj na menšie zápästia s veľkosťou 42 milimetrov, spolu so štandardnou veľkosťou 44 milimetrov. Veľkosť displeja je v oboch veľkostiach 1,19 palca. Oproti predchádzajúcim modelom tu nájdeme len jedno fyzické ovládacie tlačidlo. Používateľ získa samozrejme všetky funkcie operačného systému Wear OS, od podrobnej navigácie, až po upozornenia na správy zo smartfónu.

Inteligentné hodinky Fossil Gen 5E.