Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Beats pridáva kompaktné slúchadlá do uší s potláčaním hluku

Beats pridáva kompaktné slúchadlá do uší s potláčaním hluku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Beats, ktorú vlastní Apple, oficiálne uviedla na trh svoje druhé úplne bezdrôtové slúchadlá do uší. Nesú názov Studio Buds a v kompaktnom tele ukrývajú technológiou adaptívneho aktívneho potláčania okolitých ruchov.

Vývojári pritom vykonali radikálnu zmenu dizajnu v porovnaní s predchádzajúcim modelom Powerbeats Pro z roku 2019 v prospech kompaktnejšieho moderného tvaru so zvýšenými hrebeňmi na vonkajšom kryte.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Beats Studio Buds sa môžu pochváliť adaptívnym aktívnym potlačením hluku, ktoré obmedzí prechod externých zvukov do slúchadiel, vrátane nepríjemného hluku vetra, takže sa používateľ môže sústrediť na hudbu. Technológia tiež využíva algoritmus na odstránenie artefaktov zo zdrojového zvuku až 48 000 krát za sekundu.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Beats Studio Buds.

Dlhým stlačením multifunkčného tlačidla „b“ sa aktivuje režim transparentnosti, takže v prípade potreby slúchadlá začnú prepúšťať vonkajšie zvuky, napríklad konverzáciu s priateľmi bez toho, aby musel používateľ vyberať slúchadlá z uší.

Každé slúchadlo je pritom vybavené 8,2 milimetrovým meničom v dvojkomorovom prevedení, ktorý sľubuje „vynikajúcu stereofónnu separáciu a nízke harmonické skreslenie cez celú frekvenčnú krivku“. Súčasťou je aj mikroventilátor, ktorý dlhodobo uvoľňuje tlak na bubienok a zvyšuje pohodlie pri počúvaní. Používatelia Apple Music sa tiež môžu ponoriť do priestorového zvuku pre skladby namixované v Dolby Atmos.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Beats Studio Buds.

Slúchadlá vydržia až osem hodín prehrávania na jedno nabitie, pričom nabíjacie puzdro dokáže poskytnúť ďalšie dve plné nabitia. To dokopy prináša celkovú 24-hodinovú kombinovanú výdrž batérie. Ak však poslucháči aktivujú režim aktívneho potlačenia hluku alebo transparentnosti, celková výdrž klesne na 15 hodín. Len päťminútové nabíjanie technológiou rýchleho nabíjania „Fast Fuel“ ponúkne až jednu hodinu prehrávania.

Spoločnosť Beats postavila slúchadlá Studio Buds na technológii Bluetooth triedy 1 s prísľubom rozšíreného dosahu a menšieho počtu výpadkov, pričom každé slúchadlo sa pripája k zdroju hudby samostatne. Podporované je tiež párovanie jedným dotykom so zariadeniami iOS a Android. Duálne smerové mikrofóny sa počas hovorov zameriavajú na hlas používateľa a tiež odfiltrujú hluk vetra z konverzácie.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Beats Studio Buds.

Nové slúchadlá sú kompatibilné s funkciami Apple Find My a Find My Device pre Android, kde môžu používatelia môžu lokalizovať zapatrošené slúchadlá, ak sú v ich blízkosti alebo získajú informáciu o ich poslednom známom mieste. Štandard IPX4 znamená, že sa dajú nosiť ja v daždi alebo pri cvičení.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Beats Studio Buds sú k dispozícii v čiernej, bielej alebo v červenej farbe za cenu 149,99 dolárov. Dostupné budú od 24. júna.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Beats Studio Buds.