Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné športové hodinky Grit X Pro sú nabité funkciami

Inteligentné športové hodinky Grit X Pro sú nabité funkciami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V apríli 2020 spoločnosť Polar uviedla na trh oblečenie určené pre dobrodružných ľudí, ktorí radi skúmajú prírodu mimo bežných ciest a vezmú si na cestu vhodne odolné inteligentné hodinky. K rade inteligentných športových hodiniek Grit X sa tak teraz pridáva aj výkonnejšia verzia Pro.

Prémiové inteligentné športové hodinky Polar Grit X Pro sú o niečo ťažšie ako predchádzajúci model Grit X, a majú hmotnosť 79 gramov. Namiesto skla Gorilla Glass na vrchu používa najnovší model namiesto toho zafírové sklo. No pod ním sa nachádza 1,2-palcový displej, ktorý je dobre čitateľný na slnečnom svetle, a ktorý má rovnaké rozlíšenie 240 x 240 pixelov ako predtým.

Nezmenila sa ani dlhá výdrž batérie, ktorá je až 40 hodín na jedno nabitie, keď je aktívny režim GPS a sledovanie srdcového tepu, alebo až 100 hodín v prevádzke, keď je aktivovaný úsporný režim. V režime len hodiniek môže batéria vydržať až sedem dní.

Prémiové inteligentné športové hodinky Polar Grit X Pro.

Keďže ide o hodinky určené do náročného terénu, boli testované podľa vojenských štandardov odolnosti MIL-STD-810G. To znamená, že je možné ich ponoriť do hĺbky až do 100 metrov pod vodou a fungujú aj vtedy, keď teploty klesnú na -20 stupňov Celzia alebo vystúpia až na 50 stupňov Celzia.

Hodinky Grit X Pro prichádzajú s novými profilmi trás, ako aj podrobnou navigáciou, funkciou Hill Splitter, ktorá automaticky zaznamenáva všetky stúpania a klesania, a režimom Track Back, pomocou ktorého sa používateľ bezpečne dostanete späť tam, kde začali svoju dobrodružnú púť. K dispozícii sú aj nové navigačné panely, ktoré ukazujú výškomer založený na barometri, podrobnosti o polohe, informácie o dennom svetle a kompas.

Prémiové inteligentné športové hodinky Polar Grit X Pro.

Model Grit X Pro má vstavané senzory na sledovanie kvality spánku a meranie hodnôt vydanej energie, môže pomôcť používateľovi sa úplne zotaviť pred ďalším dobrodružstvom a k dispozícii je množstvo testov, ktoré pomôžu prispôsobiť si beh alebo cyklistiku. Samozrejme je možné nastaviť aj push notifikácie zo spárovaného smartfónu, zobrazovať správy o počasí a prehrávať hudbu cez slúchadlá pripojené k smartfónu a ovládať prehrávanie pomocou ciferníka.

Inteligentné športové hodinky Grit X Pro sa dodávajú v troch farebných variantoch za cenu 499,90 EUR. K dispozícii sú aj v prevedení Titan, kedy majú hodinky titánový kryt, ktorý je o 12 percent ľahší ako štandardná verzia. Hodinky v edícii Titan stoja 599,90 EUR.

Prémiové inteligentné športové hodinky Polar Grit X Pro v edícii Titan.