Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Špeciálne zariadenie Sensate vám môže pomôcť uľaviť od stresu

Špeciálne zariadenie Sensate vám môže pomôcť uľaviť od stresu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Viacerí ľudia podliehajú z rozličných dôvodov stresu a nevedia sa uvoľniť a dostať do komfortnej zóny. Pomôcť by im v takomto prípade mohlo aj zariadenie Sensate od britskej spoločnosti BioSelf. To sa umiestni na hrudník používateľa, ktorý ho nosí po celý deň, a v prípade stresu začne jemne vibrovať a vysielať upokojujúce signály do jeho tela.

Zariadenie Sensate sa pripevní na hrudný pás a používateľ ho nosí pod odevom, takže nikto iný nemá ani potuchy, že niečo také má na sebe. Sensate používa integrované snímače pre monitorovanie biometrických údajov, ako je srdcová frekvencia, dýchanie, držanie tela a telesná teplota. Merané hodnoty sa bezdrôtovo prenášajú do spárovaného mobilného zariadenia používateľa, kde ich sprievodná aplikácia analyzuje v reálnom čase.

Spoločnosť BioSelf vyvinula zariadenie Sensate, ktoré dokáže znížiť hladinu stresu jeho nositeľa.

Kedykoľvek sa zistí, že je používateľ vystavený stresu, aplikácia na tento stav upozorní zariadenie Sensate a to začne jemne vibrovať a vytvárať zvukové vlny s nízkou frekvenciou. Hoci tieto vlny nie sú voľným uchom počuteľné, ich vibrácie prechádzajú cez hrudník prostredníctvom kostí, kde sa snažia znižovať stres používateľa tým, že stimulujú takzvaný blúdivý nerv (lat.: Nervus vagus).

Zariadenie Sensate monitoruje biometrické údaje používateľa a v prípade stresu začne do jeho tela vysielať upokojujúce zvukové vlny na nízkej frekvencii.

Súčasne mobilná aplikácia spustí prehrávanie hudby a / alebo zvukov prírody do pripojených slúchadiel k smartfónu. Tento zvuk by sa mal údajne integrovať so zvukovými vlnami, ktoré usmerňujú činnosť mozgu smerom k špecifickým frekvenciám, čím sa zvyšuje upokojujúci účinok.

Zariadenie Sensate bude súčasťou start-up kampane, ktorá sa začne koncom tohto mesiaca. Jeho predpokladaná maloobchodná cena je 199 GBP (približne 228 EUR).

Zariadenie Sensate sa nosí pod odevom na hrudníku.