Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ponožky Siren cez mini senzory monitorujú teplotu nôh diabetikov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Diabetici v mnohých prípadoch strácajú citlivosť v nohách a ak sa im na nohe spraví vred, nemusia o tom ani len vedieť. Ak sa začnú takéto vredy rozrastať a infikujú sa, môže to byť životu nebezpečné a hrozí dokonca amputácia končatiny. Spoločnosť Siren však vytvorila diabetické ponožky s elektronickými snímačmi, ktoré pomáhajú s monitorovaním toho, čo sa s nohami nositeľa deje.

Ponožky Siren Diabetic Sock sú vyrobené z materiálu, ktorý sa spoločnosť nazvala ako Neurofabric. V každej ponožke sa nachádza niekoľko miniatúrnych senzorov vtlačených priamo do materiálu. Tieto senzory nepretržite monitorujú teplotu každej nohy a sú rozložené na šiestich kľúčových miestach. Ak teplota na niektorom z týchto miest klesne, mohlo by to byť spôsobené vznikajúcim zápalom, ktorý predchádza vredu na nohe diabetika.

Ponožky Siren Diabetick Sock dokážu prostredníctvom miniatúrnych senzorov monitorvať teplotu nôh diabetikov.

V prípade, že niektorý zo senzorov zistí pokles teploty, prostredníctvom Bluetooth modulu na ponožke zašle používateľovi upozornenie na jeho mobilné zariadenie s operačným systémom iOS alebo Android. Oznámi mu teda, že by si mal skontrolovať nohu pred vznikom vredov. V prípade, že používateľ nemá po ruke smartfón či tablet, poslúži zariadenie Siren Hub, ktoré bezdrôtovo komunikuje s ponožkami a prenáša dáta na cloud spoločnosti Siren. Operátor následne zašle používateľovi upozornenie na mail alebo ho kontaktuje cez pevnú telefónnu linku.

V prípade, že niektorý zo senzorov zistí pokles teploty, prostredníctvom Bluetooth modulu na ponožke zašle používateľovi upozornenie na jeho mobilné zariadenie s operačným systémom iOS alebo Android.

Samotné ponožky sú bezšvové a výrobca tvrdí, že sú pohodlné a dajú sa bez problémov prať v práčke. Je dôležité, aby sa ponožky príliš neopotrebovali a tak ich spoločnosť Siren dodáva vo forme predplatného, v rámci ktorého klientovi každých šesť mesiacov odošle päť nových párov. To je aj čas, ktorý vydrží gombíková batéria v Bluetooth module v ponožke.

Služba už bola spustená a ponožky sa dajú získať za mesačný poplatok vo výške 19,95 dolárov.

Je dôležité, aby sa ponožky príliš neopotrebovali a tak ich spoločnosť Siren dodáva vo forme predplatného, v rámci ktorého klientovi každých šesť mesiacov odošle päť nových párov.