Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Šál či šatka Wair nenápadne čistia vzduch, ktorý dýchate

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Športovať je dnes skoro nevyhnutnosť, veľa práce sa dnes robí za počítačom a tam je ľahké získať nejaké to kilo navyše. Zdravie, ktoré síce získame spálením prebytočných kalórií, zase môže preveriť znečistený vzduch. Hlavne vo veľkých mestách je mnoho cyklochodníkov situovaných blízko frekventovaných ciest.

Našťastie na trhu sú rôzne filtračné masky, ktoré vás dokážu od smogu ochrániť. No nevyzerajú práve najlepšie, alebo sú zasa určené iba pre pokojné dýchanie povedzme počas jazdy na motorke, či mopede. Wair je francúzska firma, ktorá sa pokúsila priniesť funkčný filter, no vývojári sa snažili, aby bol nenápadný a pokiaľ možno aj pekný.

Šál alebo šatka Wair v sebe ukrývajú špeciálne tvarovaný prieduch so silikónovým rámovaním, do ktorého si zasuniete vymeniteľné filtre pre čistenie vzduchu.

Tieto atribúty spojili do rovnomerného produktu Wair. A sú hneď dva druhy, buď teda valcovitý šál pre mužov, alebo jemná šatka pre ženy. Oba tieto produkty ukrývajú špeciálne tvarovaný prieduch so silikónovým rámovaním, do ktorého si zasuniete vymeniteľné filtre. Tie sú veľmi tenké a vďaka veľkej ploche, sa cez ne relatívne jednoducho dýcha. Tvar rámu prieduchu je navrhnutý univerzálne na každú tvár, dokonca aj pre tých, ktorí nosia okuliare.

Funkčný filter pre čistenie vzduchu sa podarilo spoločsnoti Wair nenápadne zakomponovať do šatky alebo šálu.

Filter vyvinula samotná firma Wair a teda okrem smogu, alergénov, a baktérií dokáže odfiltrovať aj ultrajemné prachové častice do veľkosti 100 nanometrov. Čo je oveľa jemnejší prach, ako ten v domácnosti. Výhoda takejto funkčnosti, skrytej v klasickom kuse odevu, sa prejaví hlavne po návrate z behu, či bicykla, do víru veľkomesta.

Funkčný filter pre čistenie vzduchu sa podarilo spoločsnoti Wair nenápadne zakomponovať do šatky alebo šálu.