Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

EarlySense je senzor zdravia, o ktorom ani nebudete vedieť

EarlySense  je senzor zdravia, o ktorom ani nebudete vedieť
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
4. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú rôzne monitorovacie zariadenia, ktoré sledujú našu fyzickú aktivitu a zdravie. Novinka v podobe senzoru EarlySense pre domácnosti je založená na profesionálnej verzii, ktorú využívajú zdravotníci v nemocniciach. V nemocniciach v USA je pritom umiestnených až stotisíc takýchto senzorov. Už aj vďaka takémuto masívnemu nasadeniu je prístroj pre domácnosti dostatočne vyzretý a presný.

Čo je najviac príťažlivé na senzore EarlySense je jeho akoby neviditeľnosť. Nepotrebujete žiadne náramky, či nebodaj nalepovacie senzory. Je to z toho dôvodu, že senzor sa umiestňuje pod matrac a tým pádom o ňom ani len neviete. No a z toho vyplýva aj ďalšia informácia a to, že vás monitoruje hlavne počas spánku, respektíve vtedy keď ležíte. Výsledky získané senzorom EarlySense sú okamžite posielané na váš smartfón a tak netreba iné zariadenie umiestnené blízko senzoru.

Senzor EarlySense sa umiestňuje pod matrac a monitoruje tep, frekvenciu dýchania, kvalitu spánku a ďalšie zdravotné údaje.

V aplikácii si potom môžete pozrieť nielen svoj tep, ale aj frekvenciu dýchania, kvalitu spánku a ďalšie zdravotné údaje. Jednoduchosť inštalácie a zdravotnej kontroly vám môže nielen zachrániť zdravie vďaka včasnému odhaleniu problému, ale aj ušetriť čas. Aplikácia vám môže napovedať, že ide o dočasný problém a vy tak nemusíte volať lekára.

Senzor EarlySense sa umiestňuje pod matrac a monitoruje tep, frekvenciu dýchania, kvalitu spánku a ďalšie zdravotné údaje.

Jedným z ďalších využití môže byť vzdialená kontrola seniorov. Zariadenie pritom vie posielať zdravotné údaje až piatim osobám. A teda v prípade, že sa pacientovi priťaží, pošle vám okamžite správu o jeho probléme. Domáci senzor EarlySense sa tak môže stať vašim neviditeľným opatrovníkom.

Jedným z ďalších využití môže byť vzdialená kontrola seniorov. Zariadenie pritom vie posielať zdravotné údaje až piatim osobám.