Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

UV uzáver CrazyCap efektívne zničí mikróby vo fľaši s vodou

UV uzáver CrazyCap efektívne zničí mikróby vo fľaši s vodou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Umývanie opakovateľne použiteľných fliaš na vodu môže byť komplikované a tak sa po čase niektorí používatelia prestanú starať o to, či je voda čistá. Nové viečko CrazyCap je však navrhnuté tak, aby nahradilo existujúci uzáver na fľaši a s pomocou ultrafialového svetla vyčistilo dokonca aj voľne tečúcu vodu v prírode.

Uzáver CrazyCap od americkej spoločnosti Microlycs by mal byť kompatibilný s väčšinou opakovateľne použiteľných fliaš na vodu. Keď chce používateľ piť bežnú vodu z vodovodu a chce sa uistiť, že neobsahuje žiadne škodlivé látky a mikroorganizmy, stačí dvojito poklepať na dotykový senzor na vrhu uzáveru. Ten aktivuje LED diódu, ktorá vyžaruje ultrafialové svetlo a vodu vyčistí. V prípade, že sa používateľ rozhodne piť vodu priamo z prírodných zdrojov, stačí, ak na vrchnák poklepe päťkrát a UV svetlo tak bude svietiť o niečo dlhšie.

UV uzáver CrazyCap na opakovateľne použiteľné fľaše na vodu.

Ultrafialové svetlo vo fľaši by malo údajne zabiť až 99,9999 percent všetkých baktérií, vírusov, plesní alebo rias, ktoré sa nachádzajú vo vode. UV svetlo zostáva v pohotovosti po celý deň a automaticky sa každé dve hodiny zapne na 20 sekúnd, aby priebežne čistilo vodu od mikróbov, ktoré by sa mohli do fľaše dostať pri pití. Snímač pracuje len vtedy, keď sa uzáver naskrutkuje do fľaše.

Nabíjateľná batéria v uzávere by mala vydržať na jedno nabitie zhruba na spracovanie 45 litrov vody z vodovodu alebo 18 litrov vody z prírodných zdrojov. Nabíja sa prostredníctvom krytu, ktorý je vybavený svetelným krúžkom pre indikáciu úrovne nabitia.

UV uzáver CrazyCap na opakovateľne použiteľné fľaše na vodu je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za sumu 38 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 95 dolárov.

UV uzáver CrazyCap na opakovateľne použiteľné fľaše na vodu.