Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ThermBot: Bezkontaktné meranie teploty za menej ako sekundu

ThermBot: Bezkontaktné meranie teploty za menej ako sekundu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nikdy nebolo dôležitejšie si rýchlo a presne zmerať telesnú teplotu ako v dnešnej dobe. Túto schopnosť poskytuje aj nové zariadenie ThermBot, ktoré je menšie a inteligentnejšie ako iné teplomery. Je dostatočne kompaktné na to, aby vkĺzlo do vrecka alebo sa dalo zavesiť na kľúčenku.

Na rozdiel od tradičných teplomerov, ktoré sa dávajú pod pazuchu alebo do úst a trvá dlhší čas, kým odmerajú teplotu, ThermBot je bezkontaktné zariadenie, ktoré zobrazí výsledok už za menej ako sekundu. Stačí ho podržať blízko čela, stlačiť tlačidlo na boku a infračervený senzor takmer ihneď načíta vašu teplotu. Tá sa potom zobrazuje v podobe veľkých a čitateľných číselných údajov. Hodnoty sa dajú ľahko prepínať medzi jednotkami Celzia a Fahrenheita, stlačením bočného tlačidla po dobu 2,5 sekundy.

Bezkontaktný inteligentný teplomer ThermBot.

ThermBot sa pripája k smartfónu, tabletu alebo dokonca aj k powerbanke prostredníctvom USB-C. Vďaka tomu dostane potrebnú energiu a neobsahuje žiadnu batériu, ktorá by sa musela pravidelne nabíjať. Zabudovaný konektor typu C sa jednoducho vysúva pomocou posuvného tlačidla na zadnej strane zariadenia, takže netreba ochranný kryt, ktorý by sa mohol stratiť. Zariadenie ThermBot je kompatibilné so súčasnými mobilnými zariadeniami s operačným systémom Android. So staršími smartfónmi a tabletmi sa spája pomocou adaptéra.

No ThermBot je o niečo viac než len teplomer. Vďaka vstavanému modulu Bluetooth Low Energy (BLE) môže slúžiť aj ako inteligentné zariadenie pre ekosystém internetu vecí (IoT). Môže sa bezdrôtovo pripájať k smartfónom či k zariadeniam inteligentných domácností pre ľahkú integráciu s obľúbenými aplikáciami na sledovanie wellness a inteligentnými asistentmi. Kompatibilita s protokolom IFTTT dokonca umožní používateľovi si vytvárať vlastné „applety“ pre rýchlu interpretáciu údajov alebo na spustenie upozornení na základe meraných údajov.

Bezkontaktný inteligentný teplomer ThermBot.

Keďže ide o bezkontaktné zariadenie, môže ThermBot čítať údaje zo vzdialenosti 1 až 5 centimetrov od čela subjektu, takže môžete deťom merať teplotu, aj keď spia. Tiché pípnutie indikuje úspešnosť merania teploty. Zariadenie meria len 56,8 x 32 x 11,6 milimetrov a váži iba 22,7 gramov. Dá sa získať za 89 dolárov prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Kickstarter. Distribúcia prvých kusov by sa mala začať v decembri 2020.

Bezkontaktný inteligentný teplomer ThermBot.