Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Načúvacie prístroje Bose sa dajú získať bez lekárskeho predpisu

Načúvacie prístroje Bose sa dajú získať bez lekárskeho predpisu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známy výrobca audio zariadení Bose sa púšťa už aj do oblasti načúvacích prístrojov a vydáva svoj prvý model určený pre dospelých, ktorý sa dá kúpiť priamo bez lekárskeho predpisu. Načúvací prístroj SoundControl bol pritom schválený americkým Úradom pre kontrolu potravín a liečiv (FDA).

FDA dal spoločnosti Bose zelenú, aby mohla dodávať svoj systém načúvacích prístrojov priamo spotrebiteľom, ktorí trpia miernou až stredne ťažkou stratou sluchu. To znamená, že používatelia nemusia navštíviť lekára, podrobiť sa testu sluchu ani predložiť predpis, aby mohli využívať výhody tejto technológie.

Hardvér má podobu dvoch načúvacích prístrojov SoundControl, každý s hmotnosťou len 3 gramy, s hlavnou jednotkou umiestnenou za uchom používateľa a slúchadlom zasunutým do sluchového kanála. Každá jednotka je vodotesná a sú v nej umiestnené dva mikrofóny, jeden reproduktor a zinko-vzduchová batéria. V balení sa nachádza osem batérií, z ktorých každá vydrží až štyri dni pri použití 14 hodín denne.

Načúvacie prístroje Bose SoundControl.

Načúvacie prístroje SoundControl sú cez Bluetooth spárované so smartfónom, na ktorom je spustená aplikácia Bose Hear pre operačné systémy Android a iOS. Táto aplikácia je dodávaná s technológiou CustomTune, ktorá umožňuje používateľom prispôsobiť nastavenia už za pol hodiny, pričom k dispozícii sú stovky možností nastavení prostredníctvom dvoch posúvačov na obrazovke v aplikácii.

Naľavo je ovládač World Volume, ktorý dokáže zosilniť tichšie zvuky, zatiaľ čo vyladí hlasnejšie a napravo je tu potom ovládač výšok a basov, ktorý dokáže vyladiť hlasové frekvencie. Basová voľba je bohatá a hlboká, zatiaľ čo výšky umožňujú nastaviť ostrejší a jasnejší zvuk.

Načúvacie prístroje Bose SoundControl.

Zahrnutá je aj funkcia Focus, kde sa používatelia môžu sústrediť na konverzácie nablízku alebo sa môžu rozhodnúť rozšíriť zónu počúvania tak, aby zachytávala širší svet okolo nich. Používatelia si tiež môžu uložiť predvoľby na ich rýchle vyvolanie. Tlačidlo World Volume sa nachádza aj na samotnej jednotke načúvacích prístrojov, takže používatelia nemusia nevyhnutne rýchlo hľadať svoj smartfón po vreckách, aby mohli upravovať nastavenia.

Načúvacie prístroje SoundControl sú dodávané s prenosným puzdrom, a s otvorenými a uzavretými ušnými špičkami v troch veľkostiach pre bezpečné a pohodlné nosenie. Sú k dispozícii priamo od spoločnosti Bose za cenu 849,95 dolárov.

K dispozícii sú stovky možností nastavenia prostredníctvom dvoch posúvačov na obrazovke v aplikácii.