Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Bezdrôtový reproduktor LENCO Playlink 6

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
17. 7. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak máte radi hudbu a chcete si dopriať kvalitný zvuk, rozhodne je na mieste vyskúšať si bezdrôtový reproduktor Lenco Playlink 6. Kombinuje v sebe zaujímavý výkon a konektivitu pre čo najlepší zvukový zážitok.

Všetko je pritom sústredené priamo v zariadení a tak v jeho balení okrem reproduktora nájdete už len sieťovú šnúru.

Lenco Playlink 6 je zaujímavým reproduktorom najmä preto, že dokáže hudbu prehrávať z NAS serveru, zo smartfónu, tabletu, ale aj z internetového rádia. A ako to funguje? Ak si to rozmeníme na drobné, tak s mobilným zariadením sa Playlink 6 spája cez Bluetooth pripojenie.

K bezdrôtovej konektivite však pri tomto reproduktore patrí aj NFC párovanie a na spojenie s inými zariadeniami sa tu rovnako využíva aj Wifi. Spojiť s takým Wifi Routrom sa pritom Playlink 6 dá len cez jediné tlačidlo na reproduktore a potom aj na Routeri, označené ako WPS. Vďaka tomu dokáže spúšťať vysielanie internetových rádií.

Aplikácia Allplay Radio prináša používateľom viac ako 70 tisíc internetových staníc z celého sveta. No nielen bezdrôtové, ale aj káblové pripojenie k internetu je v tomto reproduktore k dispozícii, cez ethernet konektor na zadnej strane PlayLink 6stky.

Nechýba pritom ani známe prepojenie so svetom domácej zábavy cez protokol DLNA. Hudba sa však do PlayLink 6 dostane aj cez 3,5 milimetrový JACK konektor. Reproduktor má okrem konektorov na sebe aj samotné ovládanie hlasitosti.

Reproduktor je síce mono, no ak sa v jednej miestnosti stretnú takéto zariadenia dve, používateľ vie každému nastaviť prehrávaný, buď pravý, alebo ľavý, zvukový kanál, pomocou prepínača na zadnej strane reproduktora.

Reproduktor Lenco Playlink 6 je pritom pomerne inteligentný a môže byť použitý aj v aplikácii, pri ktorej je v každej izbe iný reproduktor. Každý používateľ tak môže v každej izbe počúvať inú hudbu.

Všetko to umocňuje aj mobilná aplikácia PlayLink, pomocou ktorej sa dá ovládať hudba v smartfóne a prenášať na bezdrôtový reproduktor. Aplikácia je dostupná nielen pre používateľov iOS, ale aj androidových zariadení.

No a aj v tejto súvislosti je dobré povedať, že pri digitálnej reprodukcii hudby sa systém automaticky popasuje s tým, v akom formáte je skladba. Pozná tak skladby s koncovkou AIFF, WAV, M4A, MP3, FLAC, AAC, ALAC.

Jednoducho Lenco Playlink 6 je zariadením, ktoré by malo ulahodiť mnohým nadšencom moderného prehrávania hudby. A práve o ich záujem sa chce uchádzať.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)