Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kremíkové anódy v batériách zaistia ultra rýchle nabíjanie elektromobilov

Kremíkové anódy v batériách zaistia ultra rýchle nabíjanie elektromobilov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vďaka masívnym investíciám do vývoja začínajú byť batérie tenšie a dajú sa rýchlejšie nabíjať. Americkej spoločnosti Enevate, ktorá sa už niekoľko rokov zaoberá technológiou kremíkových anód, sa teraz podarilo nielen dosiahnuť neuveriteľne rýchle nabíjanie lítium-iónových batérií pre elektromobily, ale aj zvýšenie ich energetickej hustoty.

Typická anóda v lítiovej batérii je vyrobená z grafitu. Spoločnosť Enevate sa ho rozhodla nahradiť kremíkom, vďaka čomu sa podarilo zvýšiť energetickú hustotu batérie až o 25 % a tiež to umožnilo aj ultra rýchle nabíjanie, ktoré sa môže byť až o 400 % rýchlejšie.

Aby nedochádzalo k praskaniu a poškodeniu povrchu batérie a rapídne sa ne neskrátila jej životnosť, je riešenie od spoločnosti Enevate koncipované ako tvrdá, porézna a vodivá vrstva. Každý pór vo vnútri má pritom vlastný malý „balónik“ kremíka. Kremík sa tak môže „nafúkať a vyfúkať“ ako sa mu páči bez toho, že by spôsobil akékoľvek narušenie povrchu batérie. Výsledkom je kremíková anóda, ktorá pridá batérií viacero pôsobivých vlastností pri zachovaniu dlhej životnosti, teda počtu nabíjacích cyklov.

Batériový článok s kremíkovou anódou Enevate pre elektromobily.

Medzi tieto vlastnosti patrí zvýšenie energetickej hustoty batérie približne o 30 %, v porovnaní v súčasnosti používanou technológiou, a to až do 350 Wh / kg. Rovnako sa zlepšila aj schopnosť rýchleho nabíjania. Spoločnosť Enevate tvrdí, že aby ste mohli s elektromobilom prejsť ďalších 400 kilometrov, stačí vám len 5 minútové nabíjanie jeho batériových článkov.

Batérie s kremíkovými anódami sa tiež dobre nabíjajú aj pri teplotách hlboko pod bodom mrazu, s čím môžu mať súčasné lítiové batérie problém. Elektródy navyše netrpia neduhom lítiových usadenín, ktoré môžu viesť k nebezpečnej tvorbe dendritov. To môže viesť k predčasnému vybitiu batérie alebo dokonca až k jej vznieteniu. Batérie s kremíkovými anódami by teda mali byť bezpečnejšie ako tie súčasné.

S investíciami 111 miliónov dolárov od významných firiem, vrátane spoločností LG, Samsung, Mitsubishi, Renault a Nissan, teraz spoločnosť Enevate tvrdí, že jej batériové články sú pripravené sa čoskoro zapojiť do hry. Enevate spolupracuje s hlavnými výrobcami, aby sa jej batérie mohli dostať do spotrebiteľských produktov už niekedy v rokoch 2024 a 2025.