Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Jaguar Land Rover vyvíja bezkontaktný dotykový displej

Jaguar Land Rover vyvíja bezkontaktný dotykový displej
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Jaguar Land Rover a Cambridgská univerzita spoločne vyvíjajú bezkontaktnú dotykovú obrazovku pre informačné systémy v automobiloch. Systém „prediktívneho dotyku“ pritom využíva umelú inteligenciu a pokročilé senzory, aby sa vodič nemusel fyzicky dotýkať obrazovky.

Pandémia COVID-19 zmenila náš svet a ľudia si čoraz viac uvedomujú prítomnosť baktérií. Mnohé odvetvia preto hľadajú spôsoby, ako sa prispôsobiť, vrátane možností, ako pracovať bezdotykovo.

Prediktívny dotykový systém od spoločnosti Jaguar Land Rover je navrhnutý tak, aby zistil, aké kroky plánujete podniknúť na začiatku úlohy. Dosahuje to pomocou kamier, vysokofrekvenčných snímačov a technológie sledovania očí. Údaje spracováva systém umelej inteligencie, ktorý je kombinovaný s používateľskými profilmi a podmienkami prostredia, aby predpovedal dotyk používateľa ešte skôr, ako jeho prst dosiahne obrazovku informačného systému.

Prediktívny systém bezkontakného dotykového displeja pre informačné systémy v automobiloch Jaguar Land Rover.

Podľa vyjadrenia spoločnosti Jaguar Land Rover môže táto technológia pomôcť nielen znížiť šírenie chorôb, ale tiež prispeje k bezpečnejšej jazde nižším rozptyľovaním vodiča a zrýchlením vykonania úloh. Laboratórne testy a testy na cestách naznačujú, že prediktívna technológia môže skrátiť dobu interakcie až o 50 percent. Okrem toho by si táto technológia mohla nájsť širšie uplatnenie aj mimo obrazoviek informačných systémov v automobiloch. Bezkontaktným používaním rôznych dotykových displejov by sa tak mohlo znížiť šírenie choroboplodných zárodkov.