Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový proces 3D tlače tvaruje hladké objekty lúčmi svetla

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina súčasných 3D tlačiarní pracuje s tavením materiálu, ktorý sa ukladá po vrstvách. Hotové objekty však majú viditeľné vystúpené prechody medzi vrstvami. Nová technológia s nulovým odpadom však využíva svetlo pre vytváranie 3D predmetov s hladkými hranami.

Tím výskumníkov z Kalifornskej univerzity v Berkeley vyvinul systém 3D tlače, ktorý nazval „replikátor“. Proces sa začína vytváraním 3D počítačového modelu objektu, ktorý sa potom konvertuje na sériu svetelných vzorov. Pomocou štandardného videoprojektora pripojeného k notebooku sa tieto vzory premietajú do rotujúceho skleneného valca, v ktorom sa nachádza živica citlivá na svetlo. Táto živica sa skladá z kombinácie kvapalných polymérov, fotosenzitívnych molekúl a rozpusteného kyslíka.

Nová  technológia s nulovým odpadom využíva svetlo pre vytváranie 3D predmetov s hladkými hranami.

Po aktivácii projekčným svetlom vyčerpajú molekuly všetok kyslík v špecifických trojrozmerných oblastiach živice. Keď sa kyslík vyčerpá, vytvorením molekulárnych krížových väzieb sa kvapalný polymér transformuje na pevnú látku. Po vytiahnutí výsledného dokončeného predmetu z valca môže byť zostávajúca nevytvrdená živica opätovne použitá po zohriatí v kyslíkovej atmosfére.

Technológia okrem toho umožňuje pridávanie 3D vytlačených častí k už existujúcim pevným predmetom.

Zatiaľ bol systém použitý na tlač objektov s priemerom 102 mm, s časom ich vytvárania od 30 do 120 sekúnd. Nielenže boli vytlačené objekty hladké, pretože sa netavia vrstvu po vrstve, no sú tiež flexibilnejšie, v porovnaní s tradičnými 3D vytlačenými objektmi. Technológia okrem toho umožňuje pridávanie 3D vytlačených častí k už existujúcim pevným predmetom. Replikátor bol napríklad použitý na vytlačenie rukoväte k oceľovému skrutkovaču.

Zatiaľ bol systém použitý na tlač objektov s priemerom 102 mm, s časom ich vytvárania od 30 do 120 sekúnd.