Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Celá zostava robotov Boston Dynamic tancuje do nového roku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Boston Dynamics sa rozhodla zakončiť rok 2020 svojim doteraz najpôsobivejším videom robotov, ktoré boli doposiaľ predstavené. Vo videu sa roboty predviedli tancom na známu pieseň „Do You Love Me?“. Zábavné video ponúka prvý pohľad na dva spolupracujúce roboty Atlas a zároveň zdôrazňuje, ako rýchlo sa táto technológia vyvíja.

V roku 2018 spoločnosť Boston Dynamics zverejnila roztomilé video so svojím štvornohým „psím“ robotom Spot, ktorý tancuje na pieseň „Uptown Funk“. Video bolo zábavnou ukážkou širokého spektra pohybov, ktoré v tej dobe dokázal Spot vykonať. Teraz spoločnosť poskytla dlhé choreografické tanečné video, ktoré obsahuje nielen štvornohého robota Spot, ale aj dva humanoidné roboty Atlas a upravený model robota Handle na kolieskach.

Video bolo vydané ako akési novoročné prianie od spoločnosti a je prvým pohľadom na spoluprácu dvoch humanoidných robotov Atlas. Tento robot je stále technicky vo fáze prototypu, no za posledné desaťročie preukázal ohromne rýchly vývoj. V roku 2013 bol sotva schopný kráčať, no minulý rok sa predviedol už ako schopný akrobat.

Roboty spoločnosti Boston Dynamics tancujú na známu pieseň "Do You Love Me?".

Štvornohý robot Spot je na druhej strane jediný momentálne dostupný komerčný produkt spoločnosti, ktorý sa na trh dostal začiatkom tohto roka s cenovkou 75 000 dolárov. Tento „robotický pes“ už bol videný na Novom Zélande ako pasie ovce alebo ako pracuje na nórskej ropnej plošine či zastáva funkciu stavebného dozoru na stavbe v Londýne.

Robot Handle je možno najpraktickejší model spoločnosti. Prvýkrát sa tento robot na kolesách predstavil v roku 2017 a zdá sa, že je navrhnutý pre pragmatické použitie v skladoch. No rovnako ako Atlas stále nie je komerčne dostupný.

Videá tancujúcich robotov určite nie sú nič nové, no spoločnosť Boston Dynamics opäť predviedla, ako ďaleko je táto technológia v predstihu. Je to tiež indikátor toho, ako neuveriteľne rýchlo napreduje vývoj v tejto oblasti.

Roboty spoločnosti Boston Dynamics tancujú na známu pieseň "Do You Love Me?".