Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová impulzná technológia nabije elektromobil za niekoľko minút

Nová impulzná technológia nabije elektromobil za niekoľko minút
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudí od kúpy elektromobilu môže odradiť nielen cena, ale najmä fakt, že nabíjanie batérií si stále vyžaduje množstvo času. V domácich podmienkach to môžu byť aj dlhé hodiny. Zmeniť by to mohol nový adaptívny impulzný systém GBatteries, ktorý je údajne schopný bezpečne nabiť batériu v elektromobile už v priebehu niekoľkých minút.

Pri použití štandardných nabíjacích systémov sa do batérie nepretržite posiela konštantný elektrický prúd. V rýchlo nabíjacích staniciach sa jeho výkon zvyšuje, no to môže časom spôsobiť degradáciu batérie. Okrem zníženia počtu nabíjacích cyklov a skrátenia výdrže batérie môže pri takomto type nabíjania dôjsť aj k jej prehrievaniu, čo môže dokonca viesť až k požiaru.

Kanadská spoločnosť GBatteries však vyvíja patentovaný systém rýchleho nabíjania, ktorý údajne obchádza tieto problémy tak, že dodáva neustále sa meniaci prúd v takzvaných mikro-impulzoch. Adaptívny systém nabíjania je založený na umelej inteligencii. Tá neustále kontroluje impedanciu batérie a ďalšie faktory, na základe ktorých určí, kedy je možné tieto impulzy vyslať a pri akom napätí tak, aby nedošlo k poškodeniu alebo k prehrievaniu batérie.

Ilustračný obrázok (Zdroj: GBatteries).

Systém by mal byť schopný údajne pracovať s akukoľvek lítium-iónovou batériou, či už v elektromobile, v smartfóne alebo v inom zariadení. Mala by sa pritom dať využiť elektronika, ktorá sa dá bez problémov integrovať do nabíjacej stanice alebo iného nabíjacieho zariadenia. No vývojári hovoria, že aby ich systém dokázal čo najlepšie pracovať so špecifickým modelom chemickej batérie, musia sa upraviť algoritmy umelej inteligencie.

Spoločnosť dúfa, že ak sa táto technológia bude naďalej rozvíjať, časom by mohla umožniť nabitie takmer vybitej batérie v elektromobile do plnej kapacity už za 5 alebo 10 minút. Závisieť to bude samozrejme aj od výkonu rýchlo nabíjacej stanice. Vývojári už spolupracujú s výrobcami elektrických vozidiel, no podľa ich slov majú pred sebou ešte dlhý proces, kým sa technológia dostatočne preverí, aby sa mohla komercializovať.