Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ďalšia zbraň z 3D tlače je tento raz poriadne drsná

Ďalšia zbraň z 3D tlače je tento raz poriadne drsná
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
28. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Je to takmer rok, čo sa k slovu prihlásila prvá kovová zbraň, ktorá pochádzala z 3D tlače - bola to jasná ukážka svetu i výrobcom 3D tlačiarní, že tieto zariadenia majú nevídané možnosti. No ľudia zo Solid Conceptu, ktorí stáli za touto zbraňou, sú tu s ďalšou novinkou.

Nový model zbrane z 3D tlače od spoločnosti Solid Concept je nasledovníkom predošlého kúska 1911 (ACP 45). Súčasná 1911tka (10mm Auto) vyzerá omnoho robustnejšie a „naozaj ozajstne“. Výrobcovia si dali záležať nie len na novej technike spekania jednotlivých vrstiev kovu v práškovom stave, ale pištoľ i poriadne vyzdobili. Nechýba tu dokonca časť preambuly Deklarácie nezávislosti vytlačená na rukoväti.

Solid Concept zatiaľ nepodali vyhlásenie o tom, či sa chystajú túto pištoľ i masovejšie vyrábať pre záujemcov. Predošlý model totiž vytlačili v sérii 100 kusov a predávali, i keď nie je známe, koľko kusov v skutočnosti našlo svojich majiteľov.

Zbraň z 3D tlače je však tak trochu nebezpečnou témou, pretože teoreticky si môže zbraň vytlačiť každý majiteľ 3D tlačiarne. Samozrejme, že je dôležité, aký materiál 3D tlač využíva (medzi ľuďmi sú zatiaľ rozšírené skôr plastovejšie materiály ako ABS či PLA), no rozhodne stojí za to zdvihnúť výstražný prst. Na originál zbraň od Solid Conceptu by človek síce potreboval konkrétny 3D grafický návrh pre tlač, no povedzme, že taký zdatnejší profík v CADe by na niečo mohol prísť aj sám...

(Zdroj: 3dprint.com)