Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najľahšia zvuková izolácia by mohla výrazne znížiť hluk prúdového motora

Najľahšia zvuková izolácia by mohla výrazne znížiť hluk prúdového motora
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vedci z Bathskej univerzity vytvorili novú zvukovú izoláciu v podobe aerogélu na báze grafénu, o ktorej tvrdia, že je najľahším zvukovoizolačným materiálom, aký sa kedy vyrobil. Tím preukázal jeho schopnosť tlmiť hluk až o 16 decibelov napriek tomu, že váži len 2,1 kilogramu na meter kubický.

Možno si to človek ani neuvedomí, ale váha je pre akustické peny veľmi dôležitý faktor. Ak teda porovnáme tento aerogél na báze oxidu grafén-polyvinylalkoholu (stlačený do mriežok v podobe medových plástov) s bežným polyesterovým uretánom, v danej aplikácii by podľa vedcov vážil menej ako pätnástinu ekvivalentnej bežne inštalácie zvukovoizolačnej peny.

Nikde pritom nie je váha taká kritická ako v leteckom priemysle a tím z Bathskej univerzity identifikoval izoláciu v leteckom motore ako kľúčové potenciálne využitie pre túto technológiu. Vedci pritom uviedli príklad, že by ich izolačný aerogél mohol potenciálne znížiť hluk v kabíne prúdového dopravného lietadla zo súčasných 105 dB revať na niečo bližšie k 95 dB.

Tento aerogél oxidu grafén-polyvinylalkoholu váži len 2,1 kg na meter kubický, čo z neho robí najľahšiu zvukovú izoláciu, aká sa kedy vyrobila.

Tím tvrdí, že tento vzrušujúci materiál by sa mohol dať použiť rôznymi spôsobmi. Spočiatku v leteckom a kozmickom priemysle, ale potenciálne aj v mnohých ďalších oblastiach, ako je automobilová a námorná doprava, či stavebníctvo.

Extrémne nízka hustota tohto materiálu sa pritom podarila vyrobiť použitím kvapalnej kombinácie oxidu grafénu a polyméru, ktoré sú tvorené šľahanými vzduchovými bublinami a vymrazením. Na veľmi základnej úrovni možno túto techniku porovnať s vyšľahaním vaječných bielkov. Materiál je pevný, ale obsahuje veľa vzduchu, takže si zachováva svoju účinnosť aj pri nízkej hmotnosti.

Výskum na tomto ultraľahkom aerogéli viedol profesor Michele Meo z Centra pre materiály a konštrukcie na Bathskej univerzite.

Vedci veria, že ich aerogél bude mať ďalšie užitočné vlastnosti, vrátane požiarnej odolnosti a elektromagnetického tienenia. Tiež existuje potenciál pri ďalšom vývoji s cieľom optimalizovať jeho schopnosti rozptylu tepla, čo by bolo veľmi užitočné pri izolácii motora. Tím hovorí, že technológia by mohla byť komercializovaná a použitá do 18-tich mesiacov.

Výskum bol zverejnený v magazíne Nature Scientific Reports.