Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Športovec Moov vás poriadne precvičí!

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
28. 2. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Novinka medzi smart náramkami sa nielen postará o to, aby ste mali svoje výkony zaznamenané - ona vás dokonca i upozorní v reálnom čase na nesprávne športové návyky. Vďaka zdieľaniu vašich výsledkov v cloude vás priamo môžu i motivovať výkony druhých športovcov.

Poznáme už množstvo fitness náramkov i smart hodiniek, ktoré merajú našu telesnú aktivitu. Sú určené športovcom, aby tak nadobudli prehľad o svojich aktivitách, o práci svojho tela a svalov. Hoci dokážu dáta vyhodnocovať aj v reálnom čase, predsa len – na niekoho platí len tvrdá ruka. Predstavte si, že by vás smart náramok poháňal k lepšiemu výkonu, alebo upozorňoval na nesprávne cvičebné návyky... Presne tieto funkcie zvláda náramok Moov (slovná hračka z angličtiny, kde sa „moov“ vyslovuje rovnako ako „move“, teda – Pohyb!).

Po spárovaní so zariadeniami s iOS a spustením aplikácie dokážete vďaka množstvu senzorov presne sledovať svoje momentálne výkon. Výhodou je, že hlasový asistent vám pripomenie, čo treba lepšie robiť. Keď beháte, môže vám povedať, aby ste jemnejšie našľapovali a nezničili si tak členky či chodidlá. Moov je vodotesný, čiže ho môžete mať na sebe i počas plávania, kde vám takisto vie poradiť, aby ste dávali ramená pri splývaní vyššie, alebo že vaša ruka nebola dostatočne vystretá. Moov sa však môže pripevniť na ruku, členok, alebo i bicykel či golfovú palicu. Pre ešte väčšiu motiváciu môžete dosiahnuté športové výsledky zdieľať cez aplikáciu Moov s ostatnými podobnými športovcami. 

V súčasnosti si ho môžete predobjednať za 59 dolárov, a tým i podporiť jeho dokončenie, v obchode ho potom kúpite za 120 dolárov. Dočkáme sa ho v lete a časom príde i Android verzia.