Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Finalista súťaže Intel: Obliekateľný drón!

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
29. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Častokrát sme na výletoch či počas športu súčasťou skupiny a hocikto nás môže v priebehu náročných výstupov, ale aj vtipných momentov odfotografovať i nakrútiť. No čo v prípadoch, kedy ste niekde sami, zavesený jednou rukou na skale, či sa práve rútite dolu kopcom na snowboarde? Vtedy prichádza na pomoc Nixie, obliekateľný drón. Áno, správne som to napísala.

Nixie je miniatúrny drón, teda quadcopter s mini kamerou. Ide o zmenšeninu známych drónov ako napríklad Parrot a HexoPlus, ktoré dokážu zaznamenávať video a podobne. No zaujímavosťou Nixie je fakt, že tento drón máte pripevnený na zápästí! Dokáže sa okamžite odopnúť, pomocou kamery detekuje vašu prítomnosť a zameria vás. No a potom vám spraví krátku videosnímku z momentu, ktorý by vám ostatní mohli len závidieť. Nixie okrem kamery obsahuje i čip Edison, ktorý je mozgom celého drónu a pomáha mu obchádzať prekážky a celkovo fungovať.

Tento projekt je finalistom súťaže Make it Wearable, ktorú v januári vyhlásil Intel. Po finalistoch z kategórie Vízia tak prichádzajú i finalisti z kategórie Vývoj. Finále sa uskutoční 3.novembra.