Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Povrchový tmel využíva nanotechnológiu, aby betón vydržal dlhšie

Povrchový tmel využíva nanotechnológiu, aby betón vydržal dlhšie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 2. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa už vyvíjajú rôzne pevnejšie formy betónu, jednou z podmienok k tomu, aby betón vydržal dlhšie, je v prvom rade zabrániť presakovaniu vody do neho. Pomôcť by mohol nový povrchový tmel, ktorý údajne vylepší existujúci betón tak, aby až o 75 percent viac odpudzoval vodu.

Betón sa môže zdať ako pevný, nepriepustný materiál, no jeho porézna štruktúra umožňuje, aby dovnútra vtieklo malé množstvo vody. V zimnom období, keď táto voda následne zamrzne a zmení sa na ľad, sa vytvárajú v betóne praskliny, keď sa ľad rozpína. Betón môže byť ďalej znehodnotený korozívnou cestnou soľou, ktorá sa do neho dostane spolu s vodou.

Aby sa tomu zabránilo, na betón sa často používajú chemikálie na utesnenie povrchu, ale zvyčajne fungujú len v obmedzenom rozsahu. Vedci z Washingtonskej štátnej univerzity, ktorí hľadali efektívnejšiu alternatívu, teraz vytvorili roztok na báze vody, ktorý obsahuje nanočastice oxidu grafénu a takzvaný montmorillonitový nano íl. Tento roztok sa pridal do komerčného betónového tmelu na báze metyl-silikonátu draselného.

Vzorky betónu ošetrené vylepšeným tmelom (vľavo) a jeho konvenčným náprotivkom (vpravo). Optimálna formulácia obsahovala 0,06 percenta hmotnosti oxidu grafénu a 0,15 percenta montmorillonitového nano ílu.

Keď sa tento vylepšený tmel nanášal na vzorky betónu, zistilo sa, že zhutňuje ich vnútornú mikroštruktúru. V dôsledku toho sa ukázalo, že tieto vzorky sú až o 75 percent viac vodoodpudivé ako kontrolné vzorky, ktoré boli ošetrené bežným tmelom, a až o 44 percent odolnejšie voči poškodeniu soľou. Vylepšený tmel tiež zabránil prenikaniu vodnej pary a iných potenciálne deštruktívnych plynov do betónu. A ako dodatočný bonus je možné tmel naniesť na čerstvo naliaty betón, čo mu pomôže rýchlejšie a dôkladnejšie vytvrdnúť.

V pláne je testovanie technológie na cestách v priebehu nasledujúcich dvoch rokov, aby sa zistilo, ako obstojí z pohľadu opotrebenia premávkou, nepriaznivého počasia a iných faktorov. Článok o výskume bol nedávno publikovaný v magazíne Journal of Materials in Civil Engineering.