Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung: PC myš pre telesne postihnutých

Samsung: PC myš pre telesne postihnutých
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
25. 11. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung dnes uviedla na svojich stránkach jednu zaujímavosť, ktorá môže pomôcť všetkým telesne postihnutým ľuďom. Ide o zariadenie EyeCan+, ktoré je pokračovateľom ich predošlej verzie „myši“ z roku 2012, ktorá sa pohybovala podľa pohybu očí.

Samsung so svojimi technologickými novinkami už pomáha zrakovo postihnutým a teraz svoje portfólio pôsobenia rozširuje. Nová generácia zariadenia na sledovanie zraku, ktoré umožní, aby telesne postihnutý človek mohol ovládať počítač, je tu. Volá sa EyeCan+ a pochádza od Samsungu. Je umiestnené pod monitorom a pohyby očí a žmurknutia prekladá do pohybov kurzoru. I paralyzovaný človek tak dokáže editovať dokumenty či surfovať po internete. A či už tomu veríte, alebo nie, je to podľa tlačovej správy výsledok „práce z lásky“ – vývojári Samsungu totiž na tom pracovali vo svojom voľnom čase. Najväčšiu zásluhu má na tom študent Hyung-Jin Shin, ktorý je na vozíčku. Pracoval 17 mesiacov, aby zdokonalil túto verziu a vylepšili s tímom používateľské rozhranie.

Treba však dodať, že konkrétne táto verzia nie je určená na predaj. Niekoľko kusov softvéru sa síce daruje na dobročinné ciele, no celé to má fungovať skôr ako open-source, ktorý si môžu od Samsungu prevziať iné spoločnosti, spraviť vlastné zmeny a skomercializovať.