Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Doska BeagleBone prináša vývojárom schopnosti strojového učenia

Doska BeagleBone prináša vývojárom schopnosti strojového učenia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nadácia BeagleBoard, ktorá je známa svojou alternatívou vývojárskej počítačovej dosky k populárnym Raspberry Pi, vytvorila novú dosku BeagleBoard AI, ktorá vývojárom dá do rúk nástroj pre projekty s prvkami umelej inteligencie.

Vývojárska doska BeagleBoard AI chce vyplniť medzeru medzi jednozložkovými počítačmi a výkonnejšími priemyselnými počítačmi. Je menšou verziou modelu X-15, no s niekoľkými kompromismi, ktoré sa však odrazia na nižšej cene. BeagleBone AI získala procesor AM5729 od spoločnosti Texas Instruments, ktorý podporuje 1 GB operačnej pamäte RAM (o polovicu menej, ako má doska X-15). Kapacita vnútorného úložiska eMMC je 16 GB.

Vývojárska doska BeagleBoard AI

BeagleBoard AI je však doska vytvorená najmä pre projekty s umelou inteligenciou. Prináša štyri programovateľné jednotky pre prácu v reálnom čase, spolu so štyrmi vstavanými vizuálnymi nástrojmi, digitálny signálny procesor Texas Instruments C66x a predinštalovaný nástroj TIDL pre strojové učenie. Doska sa sústredí na každodennú automatizáciu procesov v priemyselnom, komerčnom aj domácom nasadení.

Nový model síce prišiel o SATA a PCIe, no môže sa pochváliť dvomi rozširujúcimi hlavičkovými konektormi BeagleBone Black, jedným portom USB-C pre napájanie aj prenos dát, jedným portom USB-A. Konektivitu zabezpečí port Gigabit Ethernet a vysokorýchlostné Wi-Fi pripojenie. Nadácia BeagleBone Foundation chce svoju novú vývojársku dosku BeagleBone AI sprístupniť od apríla tohto roku za cenu približne 100 dolárov.

Vývojárska doska BeagleBoard AI

Vývojárska doska BeagleBoard AI