Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cat B15Q toho prežije dosť

Cat B15Q toho prežije dosť
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
30. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Caterpillar, dobre známa výrobou stavebných strojov a ťažkej techniky, patrí i k významným prispievateľom do oblasti odolných smartfónov. Jej najnovší prírastok je však zaujímavý tým, že obsahuje ako prvý odolný smartfón operačný systém Android vo verzii 4.4 KitKat.

Viacero výrobcov odolnej techniky si totiž práve s operačnými systémami hlavu nelámalo. Nie že by im na tom nezáležalo, no smartfón určený na stavby či outdoor mal byť skrátka najmä odolný. Caterpillar je tu teda so smartfónom Cat B15Q, ktorý obsahuje 4-jadrový procesor MediaTek MT6582 s taktom 1,3 GHz. Pamäť RAM sa dočkala podpory 1 GB a kapacita úložného priestoru sú 4 GB. Dajú sa však rozšíriť o mikro SD kartu. Displej má veľkosť 4 palce a rozlíšenie 480 x 800 pixelov. Chráni ho sklo Gorilla Glass 2.

Odolnému chlapíkovi nechýba ani fotoaparát s rozlíšením 5 mpx a vydrží slušné teplotné rozsahy od mrazov -20 stupňov Celzia po 55-stupňové horúčavy. Okrem certifikácie odolnosti IP67 spĺňa aj vojenský štandard MIL SPEC 810G, čo vraví, že mu neuškodí pád z výšky 1,8 metra. Batéria disponuje kapacitou 2,000 mAh. V rámci pripojiteľnosti nechýba WiFi a Bluetooth 4.0.