Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inovatívny dávkovač vody WPD pomôže vo firmách dodržiavať pitný režim

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 5. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mať prístup k dostatku tekutín je pre náš organizmus veľmi dôležité, pričom človek by mal minimálna vypiť tak dva litre vody denne. Vodu z vodovodu máte k dispozícii prakticky kdekoľvek. Ale asi každému nechutí. Našťastie sú dnes už aj po firmách rôzne moderné technológie, ktoré naozaj vedia zabezpečiť chutnú vodu.

Firmy, ktoré dbajú na pitný režim zamestnancov ho zabezpečujú buď v podobe fliaš alebo prostredníctvom dávkovačov vody, ktorým už technológie pomohli k istej vyspelosti. Príkladom je automatický dávkovač WPD z nemeckej dielne Kärcheru, ktorý už nepotrebuje vymieňať zásobníky s pitnou vodou. Vodu totiž čerpá priamo z vodovodnej siete a hoci je už v základe pitná, pomocou filtračných technológií sa o ňu ešte viac postará.

„Filter High Protect využíva ultrafiltráciu bez pridávania chemikálií a pomocou membrány s jemnými pórmi zadržuje vírusy a baktérie. Filter Active Pure nám zabezpečuje chutnú vodu bez zápachu,“ technológie predstavuje pán Juraj Mikulášik, Kärcher Slovakia.

Aby sa do zariadenia nešírili baktérie z pohára, či z rúk smädného používateľa, je dávkovací ventil chránený masívnou dávkovacou hlavou. K celkovej hygiene pritom prispieva aj čistiaci dezinfekčný systém.

„Táto tepelná dezinfekcia funguje na princípe horúcej vody 85 stupňovej, ktorá automaticky prepláchne celý systém a dostane sa zo stroja von.“

Dávkovací priestor má dostatok miesta aj pre nalievanie vody do džbánu, fľaše, prípadne karafy. Používateľ si pritom môže zvoliť vodu chladenú, nechladenú, bublinkovú alebo horúcu.

„Bublinkovú vodu nám zabezpečuje fľaša CO2 a je možné vo vyššej verzii nastaviť aj sýtosť bubliniek vlastne v nápoji.“

Teplota vody v zariadení je plne konfigurovateľná a spĺňa potreby moderného používateľa.

„To znamená môžete si nastaviť teplotu vody pre zelený čaj a rovnako individuálne nastaviť teplotu vody pre kávu.“

Vyšší model dávkovača vody, Advanced, má malý plnofarebný displej s vysokým rozlíšením, na ktorom môže používateľ vidieť výber dávkovanej vody. No využiť sa dá aj inak.

„Slúži pre vlastníka zariadenia na využite rôznych prezentácií, prezentácií obrázkov alebo akcií prebiehajúcich v jeho firme.“

Vďaka zabudovanému modulu, pre komunikáciu cez internet, sa dá sledovať aj viacero dávkovačov vo firme. Vlastník tak má cez mobilnú aplikáciu možnosť sledovať spotrebu vody, ako aj zásobníka CO2.

„Druhá výhoda je samozrejme výhoda pre servis, kde servisný tím automaticky vidí, kedy je potreba meniť CO2 fľašu, kedy je potreba meniť filtre, alebo robiť samotnú údržbu stroja,“ uzatvára pán Juraj Mikulášik, Kärcher Slovakia.

Dávkovače vody WPD od nemeckého výrobcu sú navyše energeticky efektívne. Ak sa nepoužívajú, prepnú sa do úsporného režimu. No a vďaka moderným technológiám môžu tieto stroje, v porovnaní s pitným režimom v podobe fliaš, firme ušetriť až 40 percent nákladov vynaložených práve na dodržiavanie pitného režimu.